Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jungle Cruise
Jungle Cruise billede

Buster Oregon Mo...
Free Guy


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Take the lead

1. december 2006 af Maria Moni

4 stjerner Skriv en kommentar

Take the lead billede

Take the lead er en sprudlende og livsglad ungdomsfilm, som sætter gang i din indre selskabsdanser.

”Take the lead” er skåret over en velkendt formel, som er typisk for den amerikanske ungdomsfilm. Ikke desto mindre fungerer filmen udmærket. Den heftige klipperytme, og de velkoreograferede dansenumre er med til at gøre filmen til en sand fornøjelse. Dog er de mange romantiske forviklinger mellem de utilpassede elever lidt anstrengende i længden.

Filmen er baseret på en sand historie, og handler om den idealistiske danselærer Pierre Dulaine, som var med til at grundlægge et danseprojekt for udsatte skoleelever. Dulaine lærte ikke alene eleverne at danse, men ligeledes gode maner, respekt for sine medmennesker og troen på sig selv. ”Dancing Classrooms” blev en stor succes, og siden Dulaines første danseprojekt blev iværksat, har mere end tolvtusinde elever deltaget i ”Dancing Classrooms”.

”Take the lead” er instrueret af Liz Friedlander, og hendes baggrund inden for musikvideoer skinner tydeligt igennem i filmen. Den intense klipperytme i dansescenerne minder meget om en popvideo på MTV, og det klæder filmen godt.

Antonio Banderas giver den som storcharmøren Pierre Dulaine, som forsøger at hjælpe de unge med deres problemer. Det er ikke hans bedste præstation, men hans spanske accent og søde hundeøjne er ikke til at tage fejl af. Resten af skuespillergalleriet er heller ikke noget at råbe hurra for. Filmens styrke er de flotte dansescener, som løfter filmens vurdering op over gennemsnittet. Det er især Jenna Dewan, som leverer en flot dansepræstation i rollen som Sasha, (Denne indsats sikrede hende senere hovedrollen i dansefilmen ”Step Up” fra 2006)

Selve handlingen i filmen er ikke særlig sindsoprivende eller opfindsom Derimod er stemning upåklagelig. ”Take the lead” er den slags ”feel-good-movie”, som man skal se, når man trænger til at slå hjernen fra og blive underholdt. Det er en rigtig ”chick-flick”, som er perfekt til en hyggeaften sammen med veninderne, hvor man, i mit tilfælde, kan mindes de gode gamle dage, da Banderas hed Swayze, og dansen var ”Dirty”

Læs i øvrigt Kristian Jensens biografanmeldelse her på siden.

Ekstramateriale
Deleted/Alternate Scenes
You take the lead: Multi-angle tango
Meet the dungeon kids
Between the steps: A profile of pierre Dulaine
Liz, Swizz and Ziggy: The director & her mucis team
Feature commentary with director Liz Friedlander and editor Robert Ivison
Trailer remixes: DJ 2nd Nature, Eclectic method and Addictive TV.
Theatrical Trailer (for Take the lead)

Ekstramaterialet er skruet godt sammen, og for første gang i lang følte jeg, at der rent faktisk var en grund til at afsætte over en time til at gennemse det meget detaljerede ekstramateriale. Deletede/Alternate Scenes var tilføjet et kommentatorspor, hvor der blev beskrevet, hvorfor netop disse scener var blevet fjernet. Normalt får man ikke det store ud af at gennemse de slettede scener, der ofte virker som ubetydeligt fyldmateriale. ”You take the lead” er en sjov lille gimmick, som gør det muligt for seeren at hoppe mellem fire forskellige kameraindstillinger i scenen, hvor Dulaine introducerer den sensuelle tango. ”Meet the dungeon kids” er en lille feature, som går bag om kameraet. Fokus er holdt på de unge skuespillere, som er med i filmen. Den feature er både interessant og sjov i forhold til de traditionelle ”bag om kameraet-features” vi normalt præsenteres for. Ekstramaterialet var en behagelig overraskelse og belønnes derfor med fem stjerner ud af seks mulige.
Dvd’en indeholder ligeledes et trailershow bestående af: Snakes on a Plane, The Sentinel, Off Screen og My Super Ex-girlfriend

Billedformatet er overført til 16:9 Anamorphic Widescreen, og lyden er gengivet i Dolby Digital 5.1 og Dolby Surround 2.0.

Filmen er tekstet på Dansk, Norsk, Svensk, Finsk og Engelsk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Take the lead
Original Titel: Take the lead
Premieredato: 28. november 2006
Instruktør: Liz Friedlander
Skuespillere: Banderas, Rob Brown, Yaya DaCosta, Dante Basco, Jenna Dewan, John Ortiz, Marcus T, Paulk, Laura Benati.
Spilletid: 115 min.
Selskab: New Line Cinema, 2006
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Jungle Cruise
Gagarine
The French Dispatch
Halloween Kills
The Last Duel
Venom: Let There...
Fremmede i Karl ...
Marco Effekten
Shiva Baby
Und Morgen Die G...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...