Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Tall in The Saddle

6. april 2007 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Tall in The Saddle billede

”Tall in The Saddle” er en spændende western med en god historie og legenden John Wayne i hovedrollen

John Wayne er helt umulig at komme udenom, når man omtaler den amerikanske westerngenre. I ”Tall in The Saddle” leverer Wayne varen som den ensomme westernhelt, der kommer til en mindre by for at opklare et mord begået på de kyniske penges alter.

Der er en umiskendelig følelse af at være derude, hvor selv gribbene ikke bevæger sig i denne klassiske western. Plottet er godt skruet sammen og med mesterlige præstationer af John Wayne og den berømte bipersonspillende George ’Gabby’ Hayes bliver det til en film, der har alt det, genren foreskriver.

Filmen er en form for selvtægtsfortælling, hvor lovens lange arm ikke når, der når den retfærdige ensomme cowboy. Med pistoler hængende løst om hoften og med en coolness, charme og et overblik, der er Dirty Harry værdig, bekæmper pistolbæreren alle forhindringer i sin kamp for retfærdighed. Og filmen har mere end blot John Wayne, for Edwin L. Marvins film fra 1944 har også kærlighed, et godt mysterium, og en gennemført cowboystemning.

Med filmen her fortsætter On Air Videos serie af John Waynewesterns på DVD, og endnu engang er det en film, der appellerer meget kraftigt til fans af genren, mens andre måske vil finde filmen noget karikeret. Jeg selv nød filmen til fulde, for den har mange gode kvaliteter. Først og fremmest formår den at fremkalde et troværdigt westernmiljø, hvor kvægkrig er det bagvedliggende nøgleord, mens poker og Whiskey er den hverdag, det vilde vestens mænd befinder sig i.

Med sin karakteristiske gang og sit selvsikre image vader John Wayne lige ind i et miljø, der er korrupt og præget af lav moral. Med sine oneliners og sit skråsikre smil formår han i rollen som Rocklin at tage sagen i egen hånd på en måde, som kun han kan.

Filmen kan iøvrigt vælges at se i den originale sort/hvideversion eller i den senere farvebelagte. Derudover inkluderer ekstramateriale den originale plakat samt en Trailer for filmen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
On Air Video.

Titel: Tall in The Saddle
Original Titel: Tall in The Saddle
Premieredato: 20. februar 2007
Instruktør: Edwin L, Marvin
Skuespillere: John Wayne, Ella Raines, Donald Douglas, Paul Fix, Ward Bond, Audrey Long, Emory Pamell, George ’Gabby’ Hayes, Russell Wade, Elisabeth Risdon
Spilletid: 86 min.
Selskab: RKO, 1944
Genre: Western
Link: http://www.imdb.com


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...