Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Tapas

23. februar 2007 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Tapas billede

I et lokalt kvarter i en forstad til Barcelona følger vi en række skæbner, der spinder sig rundt om hinanden og danner et samlet mønster

Vi befinder os i Spanien nær Barcelona. Termometeret viser varmegrader, der ville gøre enhver nordbo vanvittig. Her er der ingen store dramaer, men små historier om almindelige mennesker.

I bydelens samlingspunkt Lolo’s lille restaurant forlader Lolos kone Rosalía den korpulente ejer. Hun har fået nok af den mavesure og egoistiske mand.
Hos det ældre ægtepar Mariano og Conchi går det bedre med kærligheden, selvom de sover i hver sin seng. Men Mariano er syg, og ved han skal dø.
De to drengerøve Cesar og Opo arbejder med at sætte varer på hylderne i det lokale supermarked, mens de går rundt og pjatter, planlægger de deres sommerferie.
Den midaldrende men stadigvæk smukke butiksindehaver, Raquel er blevet skilt for to år siden. Nu har hun et forhold over internettet, men ensomheden præger den søgende kvinde.

I det hele taget søger personerne i fortællingen. De bevæger sig rundt mellem hinanden og deres skæbner krydses. På den måde tegnes der et billede af en gruppe mennesker og deres små drømme om et bedre liv. Lolo ansætter som substitut for sin kone en flittig Hong Kongkineser, der med kung Fuagtig kokkekunst viser et overskud, der smitter af. Raquel finder sig en elsker og blomstrer op. Og sådan bevæger folk sig rundt med hinanden og videre.

Filmen er et komediedrama, der tematiserer kærlighedens vilkår for en række almindelige mennesker. Den er varm i sin omgang med deres skæbner og undgår at lave en stereotyp genrekonventionel historie. Vi forstår således, at de to instruktører og manuskriptskrivere José Corbarcho og Juan Cruz fortæller hverdagens små historier. Det bliver til små portrætter og en overordnet tematik, der drejer sig om kærlighed og medmenneskelighed. Filmen er også drevet af glimrende skuespil fra de i dansk sammenhæng ret ukendte skuespillere.

Små hverdagsdramaer kan være ekstremt kedelige, men når der sættes en stemningsfuld ramme, og vi kommer tæt på personerne, bliver det ganske underholdende.

I en film som ”Tapas” kan man hygge sig over de små spil mellem personerne. Det er ikke omklamrende seriøst, men det er heller ikke falden på halen komedie. Det er et net af gode historier, der sammen danner en varm og vedkommende film.

Titel: Tapas
Original Titel: Tapas
Premieredato: 23. februar 2007
Instruktør: José Corbarcho, Juan Cruz
Skuespillere: Ánger de Andrés López, María Galiana, Elvira Mínguez, Rubén Ochandiano, Alberto de Mendoza, Darío Paso, Alberto Jo Lee, Amparo Moreno, Anna Barrachina, Blanca Apilánez
Spilletid: 94 min.
Selskab: El Terrat, Fílmax
Genre: Drama
Link: http://www.tapaslapelicula.com/




banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...