Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Taxi (DVD)

25. april 2002 af Niclas Christian Dahl

5 stjerner Skriv en kommentar

Taxi (DVD) billede

Du prajer en taxi og vifter chaufføren om næsen med en fed stak pengesedler. De er hans hvis du når dit fly, der letter om 25 minutter. Han smiler. Intet Problem...

Så er scenen sat for Luc Bessons hurtigtkørende film Taxi. Besson har skrevet manuskript og produceret filmen har han også, i instruktør stolen finder man Gérard Pirès, tidligere professionel racerkører. Altså, alle de rigtige ingredienser for en velfortalt, sjov og meget underholdene fortælling om en ung mand og hans kærlighed for sin Taxi.

Filmen handler om Daniel der stopper som skooter-pizzabud og begynder som taxichauffør. Daniel har nemlig i et års tid bygget på sin, egterhånden, meget specielle Peugot. Uheldigvis bor han i samme by som den berygtede tyske bankrøver-bande husere. Og ikke mindst bor han i samme by som den utrolig dårlig kørende politimand Émilien, der netop har fået til opgave at fange den tysker "Mercedesbande".

De to mødes hurtigt i filmen, efter at Daniel har hjulpet Émiliens mor med at købe ind. Straks efter afsløres det at Daniel hader politiet og det er nok ikke så smart at sige det, med en strisser på bagsædet. Altså er Daniel nødt til at hjælpe sine hadefjender for at undgå at miste han "taxi-liscense". Desuden har han en utrolig krævende kæreste der bare ligger derhjemme og venter på at Daniel skal "komme".

Heldigvis er Daniel jo bil-spasser/fanatiker, så han kan hurtigt fortælle politiet hos hvem bilerne er købt og hvorfra og hvordan, meget praktisk. Selvfølgelig skal den lille Taxichauffør forsøge at rede dagen. Og så tilmed i høj fart.

Nok den sjoveste film jeg har set af Luc Besson, den fortjener fuldt ud al den ros den kan få. Scenerne er ekstremt godt skrevet, med en utrolig vellykket dialog, der rammer præcis i dagilig talesprog. Og selvom det er fransk, gør det den bestemt ikke dårligere, næsten tvært imod.
Det hele kører i et enormt tempo og især scenerne hvor Daniel forsøger at være sammen med sin kæreste og bliver afbrudt er utrolig godt fundet på.
Tidligere racerkører Gérard Pirès har som sagt instrueret denne film, og det er også utrolig betydende for denne film, da de fleste scener er skudt i Real-time, og ikke som i andre hvor tempoet efter filmningen er sat op. Derfor var hele Marseilles midby lukket af mens optagelserne fandt sted. Med en tidligere racerkører ved roret, fik man også hurtigt overtalt nogle af Frankrigs bedste racerkører til at kører bilerne i de vanskelige scener.

Humoren i filmen er fin og godt nuanceret, den spiller på det sarkastiske og næsten uventede. Bare måden at Taxi'en forvandles på når Daniel skal køre hurtigt er en joke i sig selv.
Taxi er oprindeligt produceret som en "B-film" (lavbudgetsfilm), men efter verdenspremieren blev det hurtigt slået fast at der måtte komme en to'er... det gjorde der så - og nu er treeren så på vej.
Etteren er dog stadig noget af det bedste franske vi har set i lang tid og den kan varmt anbefales.

Der er helt sikkert meget fart i Taxi !

DVD Anmeldelse:

En ikke al for impornerende DvD udgivelse finder man i Taxi.
Der er alt det basale og velkendte; Biografier, interviews, trailer og et bag-kameraet-program der varer sølle 15 minutter.
Man jubler ikke, men det opvejer filmen, heldigvis, en hel del for - køb den ikke for DvD-udgivelsen, men for filmen.
Det kan ikke blive til mere end to ud af seks stjerner i DvD Anmeldelse.

Titel: Taxi
Original Titel: Taxi
Premieredato: 7. januar 1999
Instruktør: Gérard Pirès
Skuespillere: Samy Nacéri, Frédéric Diefenthal, Marion Cotillard, Emma Sjöberg, Manuela Gourary, Georges Neri, Guy Quang, Maurice Murcia, Sabine Bail.
Spilletid: 87 min.
Selskab: ARP Sélection 1998
Genre: Humor
Mercedesbanden er ubarmhjertige...
Mercedesbanden er ubarmhjertige...
Petra ubemærket af hele Émiliens måde at lægge an på hende på...
Petra ubemærket af hele Émiliens måde at lægge an på hende på...
Den grufulde politichef...
Den grufulde politichef...


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...