Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The High Note
The High Note billede

Spiral: From The...
Sjæl
I Krig Med Morfar


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Teeth

23. april 2009 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Teeth billede

HAPS!!!!!...

Sex og seksualitet er, på trods af at vi lever i 2009, stadig et tabu i mange vestlige lande, hvor oplysningskampagner om prævention og lignende møder stærk modstand af konservative kristne organisationer, der fremmer afholdenhed som det eneste middel mod sygdomme og seksuel afstumpethed. Organisationer som eksempelvis den amerikanske The Silver Ring Thing vinder frem i vestlig kultur, med løfter om renhed og uskyld til den teenager, der tilslutter sig organisationens lov, om ikke at have sex før ægteskabet, alt sammen sovset godt og grundigt ind i kristne formaninger om renhed over for Gud og så videre.

I Mitchell Lichtensteins horror-komedie, møder vi den unge Dawn (Jess Weixler), der er medlem af organisationen ”Promise”, der ligesom The Silver Ring Thing, promoverer afholdenhed som eneste rigtige levevej. Dawn har troligt gemt sin ’blomst’ til den dag huns skal giftes, og er ikke bange for at skilte med det, hvilket har resulteret i at hun er blevet lidt af en outsider blandt klassekammeraterne. Men da Dawn bliver forelsket i en dreng fra klassen, begynder hun at tvivle på hendes løfte om kyskhed, og i et svagt øjeblik lader hun paraderne falde og smugkysser lidt med fyren, der tydeligvis er interesseret i hende.
Men noget er helt galt med Dawn, der er vokset op med et atomkraftværk som nærmeste nabo. Noget tyder på, at Dawn lider af det, som i filmen bliver kaldt for Vagina Dentata (nærmere forklaring behøves vist ikke), og at hun har evnen til at kastrere de mænd, der forsøget at udnytte hende seksuelt.

”Teeth” er på mange måder en helt igennem fjollet lille b-film, der svælger i blod, sex og nærbilleder af afbidte penisser. Men filmen er samtidig en skarp satire over det seksuelle hysteri, der findes i mange amerikanske stater, og det er denne grovkornede humor, der gør at filmen hæver sig op over masserne. Instruktør Mitchell Lichtenstein sparer ikke på krudtet når han affyrer den ene kugle efter den anden lige i hjertet på de kristne konservative organisationer og deres hykleriske forhold til sex. Eksempelvis vælger Lichtenstein at lade Dawns kristne kammerater fremstå som en sekterisk masse, der uden nogen form for individualitet hylder deres egen tro som det eneste rigtige, mens der rynkes kraftigt på næsen over for de syndige, der dyrker sex udenfor ægteskabet.
Det er denne vekselvirkning mellem blodig horror og revsende satire, der gør “Teeth” til et fornøjeligt bekendtskab.

Det bliver kun bedre af at den kvindelige hovedrolleindehaver, Jess Weixler, spiller rollen som Dawn til perfektion. Weixlers uskyldige udseende gør hende troværdig som den kristne pige med tænder forneden, og hun formår at tilføre den fjollede historie en klædelig charme.

“Teeth” er finurlig B-underholdning fra start til slut, der klart kan anbefales, hvis man er i humør til et skævt teenage-gys.

Tekstning: Dansk
Lyd: Dolby Digital 5.1 & dts
Billede: Anamorfisk Widescreen 1.78:1

Der er desværre intet ekstramateriale til “Teeth”

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Mis. Label.

Titel: Teeth
Original Titel: Teeth
Premieredato: 28. april 2009
Instruktør: Mitchell Lichtenstein
Skuespillere: Jess Weixler, John Hensley, Josh Pais, Hale Appleman, Lenny von Dohlen, Vivienne Benesch, Ashley Springer
Spilletid: 90 min.
Selskab: Teeth 2007/Midget Entertainment 2009
Genre: Gyser
Link: http://www.teethmovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...
Sound of Metal
Two Weeks to Liv...
Sjæl
The Secrets We K...
Things Heard & S...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...