Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Terabithia - Et Hemmeligt Land

8. juni 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Terabithia - Et Hemmeligt Land billede

Lidt i stil med “Narnia”, klæder denne australske børne og ungdomsfilm sine tilskuer på med fantasifuld billedmagi.

Med eget åndeligt rum, kan man overkomme selv de værste ubehageligheder, som mobning i skolen. Elleve årig Jesse Aarons (Josh Hutcherson) lever I sin egen verden, hans tegninger med fabelvæsner, dyr med mere, vidner om hans længsel efter det fantastiske. Med to store søstre og lillesøsteren May Belle (Bailee Madison), faderens Jesse Sr.s (Robert Patrick) øjesten, hviler der store arbejdsbyrder på Jesse/Jess. Og dette bliver tydeligt taget for givet af faren.
En dag møder en ny pige op i klassen, Leslie (AnnaSophia Robb), som er enebarn i en halv excentrisk forfatterfamilie, og hurtigt finder hun sammen med Jess, og opdager hvor sammenfaldene begge deres verdener er.
De er ovenikøbet naboer, og bag deres gårde, ligger der en forunderlig gammel skov. Den får de hurtigt befolket med magiske skabninger, og begge føler de at med tankens kraft har de skabt en styrke i dem selv, som kan overvinde alt.

Producerne bag ”Narnia”, har også sat deres spor her, i en særdeles velkomponeret og velinstrueret film for børn og unge.
I 1976 skrev Katherine Paterson bogen ”Bridge To Terabithia”, inspireret af et dødsfald, hendes unge søn Davids bedste ven, og skulle bibringe hendes egen en forløsning, ved at læse bogen, og også selv bidrage med sine oplevelser.
Instruktøren Gabor Csupo er et ganske uprøvet kort, begik sin sidste film helt tilbage i 1980 ”Dance”, men har foruden denne film i år, også en anden på bedding, ”The Moon Princess”, og har virkelig bevidst at kunne begå sig i denne svære genre.
Det er en forunderlig og særdeles vedkommende historie, med mange aspekter, et twist af både hverdagsrealisme og det magiske. Lidt sødsuppe som i Steven Spielbergs ”E.T.”, men den klare frisag, og må være et klart hit for sin målgruppe, som sagtens kan tage deres forældre i hånden og begive sig mod biografmørket.

Titel: Terabithia - Et Hemmeligt Land
Original Titel: Bridge to Terabithia
Premieredato: 8. juni 2007
Instruktør: Gabor Csupo
Skuespillere: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb, Zooey Deschanel, Robert Patrick, Bailee Madison, Kate Butler, Devon Wood, Emma Fenton, Grace Brannigan
Spilletid: 95 min.
Selskab: Lauren Levine Productions/Hal Lieberman Company/Walden Media/Walt Disney Pictures/2007
Genre: Adventure
Link: http://www.bridgetoterabithia.co.uk/


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...