Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

18. marts 2007 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Texas Chainsaw Massacre: The Beginning billede

Der er dækket op til middag hos filmhistoriens mest morderiske familie – velbekomme!

I 2003 besluttede en række smarte filmfolk at de ville genindspille et af de største værker inden for moderne horror, Tobe Hoopers ”Motersavsmassakren” fra 1974.
Genindspilningen gik godt i biograferne, og det var derfor heller ikke en overraskelse, da det blev offentliggjort at der ville komme endnu en film om den morderiske familie.
Denne gang er der tale om en prequel, der fortæller historien om hvordan Leatherface og resten af hans familie endte med at få smag for menneskekød.

Massakren begynder med en fødsel. I det uhumske slagteri kommer den vansirede Thomas Hewitt, Leatherface, til verden blandt døde dyr og råddent kød. Den lille dreng bliver overladt til sig selv i en af slagteriets skraldespande, men skæbnen gør, at Hewitt bliver fundet af Luda May Hewitt (Marietta Marich), som tager den lille dreng til sig.
Som teenager bliver Thomas mobbet på grund af sit vansirede ansigt, og udvikler langsomt en vrede, der senere skal få drabelige konsekvenser for alle der krydser hans vej.

Vi springer frem til sommeren 1969 hvor de to brødre Dean (Taylor Handley) og Eric (Matt Bomer) sammen med deres kærester, er på vej til Mexico på en sidste roadtrip, inden de skal til Vietnam.
Efter et brutalt uheld bliver brødrene stoppet af Sherif Hoyt (R. Lee Ermey), der beordrer dem til at køre med ham til hans families hjem. Hvad Dean og Eric ikke ved er, at Hoyt er onkel til Thomas Hewitt (Andrew Bryniarski), der som voksen har udviklet en grim vane med at myrde folk.
Der går ikke lang tid inden blod og afskårne lemmer flyver rundt i luften, og kampen for ikke at ende som dagens ret kan for alvor begynde.

”Texas Chainssaw Massacre: The Beginning” er en glimrende og velproduceret splatter-fest. Atmosfæren i filmen kommer meget tæt på Tobe Hoopers skelsættende original fra 74.
Handlingen skærer helt ind til benet og fanger på bedste vis den overlevelsesterror, der kendetegnede den originale film.

Skuespillet er ikke i særklasse, men stadigt udholdeligt. Dog har R. Lee Ermey en tendens til at overspille sin rolle som Sherif Hoyt, hvilket gør hans karakter ufrivilligt morsom i stedet for uhyggelig.
DVD-udgivelsen af ”Texas Chainsaw Massacre: The Beginning” er en ucensureret udgave af filmen. Man kan diskutere hvor ucensureret den egentlig er – ja okay, filmen indeholder lidt mere blod end biografversionen, men det er ikke meget. Spørgsmålet er, om det ikke bare er en måde at sælge lidt flere DVD-skiver.

Alt i alt er ”TCM: The Beginning” en udmærket splatterfilm uden de store armbevægelser. For nye fans af serien er det et godt sted at starte. Jeg fortrækker dog stadig Tobe Hoopers originale mesterværk.

Læs i øvrigt Kasper Warrer Krogagers biografanmeldelse af ”Texas Chainsaw Massacre: The Beginning” her på siden.

Ekstramateriale
Udover et ganske underholdende kommentatorspor med instruktøren Jonathan Liebsman og de to producenter Brad Fuller og Andrew Form, indeholder DVD’en følgende materiale:
Et trailershow samt en trailer for ”Texas Chainsaw Massacre: The Beginning” og dokumentarfilmen ”Down to the Bone”.
En smart lille feature ved den cirka 45 minutter lange dokumentarfilm er, at den er delt op i kapitler, så man selv kan vælge hvilke dele man vil se. Det ændrer desværre ikke på at ekstramaterialet er aldeles uoriginalt og en anelse kedeligt.

2 stjerner til ekstramaterialet.

Billedformat: 16:9 Anamorphic Widescreen 1,85:1
Lyd: 5.1 Dolby Digital, dts 6.1 og Dolby Surround 2.0
Filmen er tekstet på: Dansk, Svensk, Norsk, Fisk, Islandsk og Engelsk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
Original Titel: Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
Premieredato: 13. marts 2007
Instruktør: Jonathan Liebesman
Skuespillere: Jordana Brewster, Diora Baird, Taylor Handley, R, Lee Ermey, Andrew Bryniarski, Matt Bomer, Lee Tergesen, Marietta Marich
Spilletid: 92 min.
Selskab: : New Line Cinema 2006/SF film 2007
Genre: Gyser
Link: http://www.texaschainsawmovie.com/

banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...