Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The 24th day

17. april 2005 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar

The 24th day  billede

En fint Brodway skuespil overført til det hvide lærred, med fine skuespiller præstationer.

I fuldskab er Dan taget med Tom hjem. Da de træder ind i lejligheden, opdager Dan, at han har været der før – og det er ingen tilfældighed, at han er havnet der igen. For 24 dage siden døde Toms kone , smittet med AIDS af Tom. Og Tom ved kun et sted, han selv kan have fået den dødbringende virus: fra Dan, i denne lejlighed for fem år siden, under et eksperimenterede sidespring. Kun en HIV-test vil kunne afsløre sandheden, og kun en HIV-test vil kunne afgøre, om Dan kommer til at overleve d. 24 dag.

”The 24th day” er oprindeligt et skuespil, som instruktøren Tony Piccirillo selv har instrueret på Brodway. Han har derefter valgt at lave skuespillet om til en lille film, lavet på et meget lille budget, med unge kommende stjerner: James Marsden og Scott Speedman. James Marsden er nok mest kendt som Cyclops i ”X-men” filmene, mens Scott Speedman har spillet med i filmen ”Underworld”. Der er langt fra de roller, til rollerne i denne film, som henholdsvis Dan og Tom.

At filmen er baseret på et skuespil er tydeligt at se. Filmen er nærmest en stor dialog, der foregår i Toms lejlighed. Tom føler skyldfølelse, fordi han for 5 år siden havde et homoseksuelt sidespring med Dan, hvilket har resulteret i at han muligvis har fået AIDS af Dan. Denne sygdom har Tom så muligvis overført til sin kone, hvilket har resulteret i hendes tragiske død.

Hvem skal Tom skylde skylden på? På sig selv, fordi det jo er ham selv der har truffet valget at være sammen med Dan for 5 år siden, eller på Dan fordi han ikke brugte beskyttelse? Det er i bund og grund det filmen handler om. Har man selv ansvaret for sine handlinger, eller kan man give skylden til en anden.

Jeg syntes at filmen er en god lille film, som behandler en meget vigtigt emne. Der findes jo mange mænd som er biseksuelle, uden at deres kone ved det. De to skuespillere spiller fint, med indlevelse i deres roller, og jeg tror at de har nydt at spille en lidt atypisk rolle.

Filmen er ikke ude så man kan købe den, men den er kommet så man kan leje den i sin lokale videobutik. Og har man brug for en film som man skal tænke lidt over bagefter, og har brug for lidt tid væk fra mainstream filmene, så er dette et godt bud.

Der er desværre ikke noget ekstra materiale på denne DVD.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The 24th day
Original Titel: The 24th day
Premieredato: 21. marts 2005
Instruktør: Tony Piccirillo
Skuespillere: James Marsden, Scott Speedman
Spilletid: 92 min.
Selskab: Nazz productions, Nordisk film, 2005
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...