Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Avengers

18. september 2012 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Avengers billede

Fænomenal superhelte-film byder på herlig action, humor og flotte effekter.

Der er ingen tvivl om, at Hollywood har fundet en uudtømmelig skattekiste, da de begyndte at genopfinde superheltefilmen. Avengers er en ren farvelade af superhelte, og man skulle tro, at det blev for meget, men i hænderne på Joss Whedon er Avengers rent faktisk blevet mere end vellykket.

Stan Lee kan vældig godt lide superhelte, der er videnskabsmænd. Her i Avengers er der hele to af dem: den stille Bruce Banner, der gør sit bedste for at holde temperamentet i ro, så han ikke bliver til sit grønne, altsmadrende alter ego Hulk og Tony Stark, der med charmerende arrogance tøjler sin sin flyvende jerndragt som Ironman. I et (meget) stramt læderkostume har vi superagenten Black Widow, der er god til at uddele tæsk til højre og venstre. Det kølige overblik har Hawkeye, der som bekendt er verdens bedste bueskytte, og der er da heller ikke det, han ikke kan ramme.
Som om det ikke var nok er gode, gamle Captain America blevet tøet op og sat på holdet og han kaster lystigt om sig med sit patriotiske skjold i rødt, blåt og hvidt. Den sidste af superhelteholdet er ingen ringere end selveste guden Thor, der naturligvis har hammeren med. Sammen er de Avengers.
Sidstnævnte skal tilmed op imod sin egen bror, da det er Loke, der er skurken denne gang.
Nick Fury er lederen af S.H.I.E.L.D, agenturet, der samler alle superheltene for at de skal redde verden.

Og så går det ellers derudaf. Man kunne frygte, at det måske var lidt for meget af det gode at have så mange superhelte og ditto egoer i samme film, men det fungerer faktisk over al forventning. Nok fordi et af de eller stavnsbundne elementer i superheltefortællinger stort set er elimineret, nemlig den eksistensielle dimension, hvor superhelten reflekterer over meningen med livet og disse hersens superkræfter. I stedet for har man så skubbet historien frem på samspillet mellem hovedpersonerne. Det er virkelig godt, når der skal dystes på vid og muskler og især Tony Stark har fået nogle fantastiske replikker, og han spilles da også skråsikkert af Robert Downey Jr, der efterhånden kan rollen på fingerspidserne. Mark Ruffalo spiller Bruce Banner/Hulk og ud over at være perfekt til rollen som den meget underspillede Bruce og den meget vrede Hulk så fungerer han godt i samspil med især Iron Man og Thor.
Avengers fungerer først og fremmest som film fordi den ikke tager sig selv alt for alvorligt. Der er plads til humor og en god portion selvironi, og det gør at man tolererer den halvdårlige historie, for den er jo når alt kommer til alt, bare en undskyldning for at slippe løjerne løs. Den var nok ikke blevet lige så vellykket, såfremt man have gået Batman-vejen med et dystopisk, selvdestruktivt tema og visuel stil.

Den får ikke for lidt i Avengers. Der er en fin balance mellem action og drama – man føler sig godt underholdt hele vejen igennem. Visuelt er Avengers et sandt festfyrværkeri af indtryk. Der er ingen halvdårlige blue screens her, men slet og ret en fantastisk flot filmisk oplevelse ud over det sædvanlige. Man skylder sig selv at se den på Blu Ray i hjemmebiografen, og har man et godt lydsystem bliver man heller ikke skuffet, da lyd og musik er eminent sat sammen med billederne.

Avengers er en rigtig god superhelte- og actionfilm. Den er både vittig, dramatisk og fyldt med vældige eksplosioner og herlige slåskampe. Skal man kritisere filmen, så er den måske en anelse for lang, men der skal jo også være plads til alle de mange helte, der både skal have lov til at reflektere og vise muskler. Dog er alle de rigtige elementer er til stede og det er lykkedes Josh Whendon at lave en helstøbt film. Man har fuld tiltro til, at han nok skal lave en fornuftig efterfølger i Avengers 2, der hvis alt går vel får premiere i 2015.

Ekstramaterialet byder ikke på det store festfyrværkeri, der er lidt bag om scenen og et gag-reel.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Buena Vista Home Entertainment.

Titel: The Avengers
Original Titel: The Avengers
Premieredato: 4. september 2012
Instruktør: Josh Whedon
Skuespillere: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel L, Jackson
Spilletid: 143 min.
Selskab: Marvel Studios, Paramount, 2012
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...