Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Awakening

1. maj 2012 af Daniel Pilgaard

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Awakening billede

Altid ganranti for uhygge når døde børn går igen!

England, 1921. Rædslerne fra 1. Verdenskrig hjemsøger mange af de overlevende britiske unge mænd. Den Spanske Syge hærger Europa, som pesten gjorde det i Middelalderen. Robert Mallory (Dominic West) er stadig traumatiseret efter den store krig, og arbejder nu på en kostskole for hjemløse børn. En dreng er uforklarligt fundet myrdet, og rygtet om, at et genfærd står bag forbrydelsen, har skræmt kostskolens elever fra vid og sans. Mallory henter Florence Cathcart (Rebecca Hall) til skolen.

Den unge Florence er ekspert i at afsløre uforklarlige fænomener, der ofte viser sig at være enten overtroisk nonsens eller plattenslageri. Alt tyder da også på, at det er drengestreger, som i virkeligheden huserer på skolen. Lige indtil Florence selv støder ind i mystiske syner, der ikke kan forklares ud fra hendes videnskabelige metoder.

Intet synes at være som det ser ud til. Mallory skjuler noget, kostskolens underlige opsynsmand skjuler noget. Selv kostskolens historie skjuler noget. Eller er det i virkeligheden Florence selv der skjuler noget?

Det er efterhånden en velkendt historie, der bliver fortalt i den britiske ’The Awakening’. Fra klassikeren ’Ondskabens Hotel’ til den spanske ’Børnehjemmet’ og den nyere britiske ’Kvinden i Sort’, kender vi konceptet. Handlingen om en større bygning der er hjemsøgt og isoleret langt væk fra resten af samfundet. Her hvor vi følger filmens få hovedpersoner i kampen om at komme til bunds i mysteriet, om de uforklarlige og uhyggelige hændelser. Så hverken handlingen eller chokeffekterne er specielt originale i ’The Awakening’. Der trækkes på alle klicheerne. Lige fra døre der lukker af sig selv, til personer der pludselig dukker op i spejlet bag hovedpersonen.

Den type fortælling og type effekter har det dog netop med at virke, og få det til at løbe koldt ned af ryggen på publikum. ’The Awakening’ er ingen undtagelsen. Filmen leverer de gys og chok den skal, og de virker undervejs, til trods for en hel del ulogiske handlingstråde. Det ulogiske kan man acceptere, hvilket man bare ikke kan med filmens klimaks.

Det ellers spændende plot, bliver udløst i en skuffende afsløring, hvor al uhyggen fiser ud som luften i en ballon. Ærgerligt, for visuelt er det en gennemført flot film, med troværdige og uhyggelige effekter. Specielt god er Dominic West i rollen som den krigstraumatiserede Mallory. Dominic West som de fleste nok husker for sin hovedrolle i HBO-serien ’The Wire’, hvor han gav den fuld skrue som den fordrukne irske charmetrold McNulty.
Instruktøren hedder Nick Murphy og har delvist også skrevet manuskriptet. Det er Murphys debut som filminstruktør, og det slipper han såmænd ret godt fra, også selv om historien halter gevaldigt i enden.

Der er intet ekstra materiale til udgivelsen, som venligst er stillet til rådighed af Nordisk Film

Titel: The Awakening
Original Titel: The Awakening
Premieredato: 17. april 2012
Instruktør: Nick Murphy
Skuespillere: Dominic West, Rebecca hall, Imelda Staunton
Spilletid: 106 min.
Selskab: BBC Films, Studio Canal, Nordisk Film, 2011/2012
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...