Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years

29. september 2016 af Malene Straarup

6 stjerner Skriv en kommentar

The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years billede

Ron Howard har formået at skabe en på en gang hjertevarm og oplysende dokumentar om The Beatles og deres kaotiske verdensturne, der er et must for enhver Beatles fan!

The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years handler (som titlen nok afslører) om de 3 år 1963-66 hvor The Fab Four turnerede verden rundt og blev et globalt fænomen, der som velkendt førte til Beatlemania. Men på de tre år gennemførte de også hele 250 koncerter, og der er derfor nok at tage fat på.

De utallige klip fra koncerter og optrædener er utrolig flot restaurerede, hvor man har prøvet at frasortere de øredøvende skrig fra fansene. Men fordi filmen handler om de kaotiske omstændigheder, ser man også de bekymrede vagter og politifolk, samt de grædefærdige fans der til tider må bæres væk fra koncerterne af ren udmattelse. Dette giver et virkelig godt indblik i hvordan Beatles selv oplevede koncerterne.

Man bliver mindet på hvor kække de fire unge mænd var når der var pressemøder og interviews, der skulle overstås. Det var naturligvis også en overlevelses-mekanisme for dem, for mentalt at kunne være på forhånd med spørgsmål som ”hvad sker der, når luften går af ballonen?” og ”hvorfor er i så arrogante?”. I virkeligheden skulle de vise sig at være super sympatiske, når de fx gik op foran i flyet til opvarmningsbandet og spurgte om de var okay, når publikum fuldstændigt ignorerede dem.

Filmen belyser nogle af de kontroverser de oplevede, som fx ”større end Jesus” fadæsen men også det omdiskuterede og absurde slagter-cover til singlen Yesterday. Da filmen er fra USA gennemgår den naturligvis også, hvor stort det var at Beatles satte sig imod, at optræde for et raceadskilt publikum i sydstaterne. Som en inkarneret Beatles fan, bliver man også selv konfronteret med detaljer man faktisk ikke vidste, og det skal den bestemt også have point for.

Hvis man sørger for at se filmen i biografen, får man efterfølgende de 30 minutters optræden på Shea Stadium med, og det burde enhver Beatles interesseret bestemt gøre. De færreste danske fans har nok oplevet en Beatles koncert, og at se det på storskærmen i en biograf er en fantastisk substitut.

Efter utallige dokumentarer om The Beatles gennem årenes løb, spørger man sig selv om der virkelig er mere at dykke ned i? Men jo, Ron Howard formår at skabe en hjertevarm film, der ikke blot gennemgår deres travle verdensturne, men dykker ned i deres personlige forhold og hvad der egentlig foregik i deres hoveder i den kaotiske periode af deres liv. Alt dette hjælper os så også til at gennemskue lige præcis hvorfor det var, at de i 1966 valgte aldrig at turnere igen. The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years er en fremragende musik dokumentar, og med koncerten fra Shea Stadium som afrunding er det simpelthen en 6-stjernet oplevelse.

Titel: The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years
Original Titel: The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years
Premieredato: 26. september 2016
Instruktør: Ron Howard
Skuespillere: Paul McCartney, Ringo Starr, Elvis Costello, Whoopi Goldberg, Sigourney Weaver, Eddie Izzard
Spilletid: 137 min.
Selskab: Apple Corps, Imagine Entertainment, White Horse Pictures, Universal Music Group International, OVOW Productions
Genre: Dokumentar
Link: http://thebeatleseightdaysaweek.com


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...