Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Film Om Afdel...
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Beautiful Boy
Beautiful Boy billede

Før Frosten
A Dog's Journey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Beautiful Beast

22. maj 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Beautiful Beast billede

En bemærkelsesværdig instruktør debut til biograflærredet, hvor en sammelsmeltning af Cronenberg, Lynch og Hussein selv skildrer denne rædsels historie.

Et sted i Canada, ude på et idyllisk landsted, lever moren Louise (Carole Laure) med sine to børn Isabelle-Marie (Caroline Dhavernas) og Patrice (Marc-André Grondin), begge over de svære skelsættende teenage år. Faren er død for en del år tilbage, og har efterladt en enke, afsunket i matrende afmægtighed, og an apatisk sorg. Et studie i en familie der falder mere og mere fra hinanden, og som et fængsel holder denne psykose dem nærmest indespærret. Enken Louise har et alt for tæt forhold til sin tilbagestående, men smukke søn, uden dissideret seksuelle undertoner. Til gengæld har hun intet tilovers for sin datter, der bliver behandlet som en fejlagtig plet på lagnet. Isablle-Marie er det tandhjul der sætter skub i ondskabsfuldhederne, splittet af kærligheden til sin bror, og næret af den dybe jalousi i sine egne psykiske kvaler, at hun konsekvent prøver at skabe mistillid broren og moren imellem, i håb om selv at få en plads ved moderes skød.
En dag vælger moren at tage fasted, til begravelse, en gammel kending, med tilbagekomst flere dage senere. Nu har datteren frit spil overfor sin bror, uagtet morens skarpe påtegnelser om god opførelse.
Helt galt går det, da moren vender hjem med et liderligt maskulint stykke mandfolk, forklædt med hat og fine klæder. En kærlighed opstår parret imellem, og Patrice må meget ufrivilligt undvære sine mors daglige kærtegn.

En særdeles interessant film, der formår at skabe sit eget billedsprog, og Hussain formår at hæve denne afstumpede familie med stor sans for poesi, og flere lignelser fra diverse kultfilm, specielt for 60´erne og 70´erne.
Skuespillet er udemærket uden at være pralende, måske tvunget af et begrænset budget. Personernes skønhed, stilheden omkring aktørerne, alt I alt er det egentlig ikke så afgørende som i så mange andre film. Referencer fra bl.a. Lynch, ved brugen af en mand med hestehoved, som et tavst symbol på dyret i mennesket (broren), fungere glimrende i filmen. Hussain her med sin første spillefilm, for virkelig sat et specielt aftryk og bliver interessant at følge i fremtiden. Filmen sigter efter de fem stjerner, men flere uafklarede spørgsmål med relevans for filmens troværdigheder sætter stjernerne lidt over styr.

Ekstra materiale er ganske ambitiøst, og fortæller bl.a. om tilblivelsen af filmen, og går i særdeleshed bag om optagelserne.
Et dukketeater show, med omdrejningspunktet scener fra filmen, ganske humoristisk og selv parodierende.
Desuden foto galleri og diverse trailers medfølger på denne ekstra cd.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Another World Entertainment.

Titel: The Beautiful Beast
Original Titel: La Belle Bête
Premieredato: 10. maj 2008
Instruktør: Karim Hussain
Skuespillere: Carol Laure, Caroline Dhavernas, Marc-Andre Grondin, David La Haye
Spilletid: 110 min.
Selskab: Equinoxe Films/Screen Machine/2006
Genre: Drama
Søsterens seksuelle leg med broren.
Søsterens seksuelle leg med broren.
Manden med hestehovedet, en tavst vidne til det menneskelige fald mod dyret.
Manden med hestehovedet, en tavst vidne til det menneskelige fald mod dyret.


banner
Overskrift Højre Block
Spider-Man - Int...
Famous in Love S...
Kvinden, der gle...
Men in Black: In...
A Prayer Before ...
De Frivillige
Push
The Bookshop
X-men: Dark Phoenix
Hotel MumbaiKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...