Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Big White

3. november 2005 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

The Big White billede

Det iskolde Alaska, i en flække, har Paul sit eget konkurstruet rejseagentur , men det går dårligt, hans kone har en ukendt neurose, de har brug for penge, desperat brug for penge!

Rejsebureauet lokker med Hawaii og andre frodige destinationer, men i denne udørk, synes ingen at tage notits af lokkende solferier, og Paul (Robin Williams) ved at hans firmas dage er talte. Desuden er konens, Margarets (Holly Hunter) adfærdsvanskelige Tourette-syndrom medicinkrævende, og det amerikanske sygehusvæsen yder ikke rabat for folk bosættende i Alaska!
Så er det at en idé springer Paul i øjnene, hans bror Raymond (Woody Harrelson) er forsvundet nu på 5. år, sporløst! Paul opsøger forsikringsselskabet i det håb, at Raymond kan erklæres død, så vil der blive udbetalt en million dollars! Men forsikringsagenten (Giovanni Ribisi) må med beklagelse meddele, at enten skal der være et lig, ellers skal broren være savnet i 7 år, mindst! Nedslående, lange udsigter for Paul og hans kone. Men så træffer ”heldet” dem. Paul finder liget af en midaldrene mand i en affaldscontainer, med de økonomiske perspektiver for øje, er han hurtig til at få liget gjort identitetsløst og placeret udendørs. Politiet finder liget og med kasket og identitetskort på sig, erklærer de liget for dødt og forhenværende Ramond Barnell. Men forsikringsagenten vil ikke købe historien, den lugter for meget!
Oven i er et kriminelt slæng, ophavsmænd til liget, tilbage for at fiske det op, men forgæves. De jagter nu ligpletterne, Paul er godt presset, i sine bestræbelser på at skaffe sig et alibi, og for styr på sin elskede kone, der ufrivilligt øser ud af perversiteter til alt og alle hun møder på sin vej! Men en dog møder morderne op!

En herlig film, klart inspireret af Coen brødrenes Fargo, her er der også to halvtumpede røvere, men i Fargo er de kørt længere ud, og de er overbevisende, i denne The Big White, er der ikke den samme snert, men gode momenter, en længe savnet Woody Harrelson, en formiddabel Holly Hunter, et godt spil hele vejen igennem, dog lidt overspillede roller, og et lidt kikset lydspor, eels er en superb gruppe, men der går lidt for meget ungdomsfilm i dette valg. Men det er en ganske underholdende sag, og særdeles anbefalelsesværdigt, specielt for folk der ikke har set Fargo!
Instruktøren Mark Mylod har en del produktioner hos BBC bag sig, og er et forholdsvist nyskrevet blad indenfor spillefilmsgenren.
Et godt bud på at søge i ly for efterårsvejret!

Titel: The Big White
Original Titel: The Big White
Premieredato: 4. november 2005
Instruktør: Mark Mylod
Skuespillere: Robin Williams, Woody Harrelson, Holly Hunter, Giovanni Ribisi
Spilletid: 104 min.
Selskab: Ascendant Pictures/2005
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...