Baseret på en sand historie er fortællingen om sportsstjernen, Michael Oher, der røg fra fattigdom til superstjernestatus på rekordtid.
Den unge Michael (Quinton Aaron) vokser op i fattigdom og ender på gaden som hjemløs da hans mor er narkoman og aldrig været i stand til at tage sig af ham. Med lidt held og overtalelse fra en ven bliver han optaget på en kristen high school, der ser mulighederne i hans sportstalent. Men hans privatliv overskygger alt og da Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) en dag opdager Michael sover i skolens gymnastiksal tilbyder hun ham husly. Men en enkelt overnatning bliver til flere og snart er der vendt op og ned på Tuohy-familien og Michaels liv.
Gider du ikke presses til tårer gider du måske heller ikke overvære ”The Blind Side”, der gav Sandra Bullock både en Oscar og en Golden Globe.
Det er meningen vi skal græde fordi det er så smukt og menneskeligt godt gjort, det der foregår i filmen. Og det virker også, hvis man kan se bort fra hvor overdrevet tydelige virkemidlerne er. Publikum bliver påvirket af filmen, men det er med latterlige, kliché-prægede virkemidler. Hvis det ikke var fordi filmen var baseret på en virkelig historie var det nok slet ikke gået.
Det er en god historie at fortælle, men det store plot findes ikke. For Leigh Anne Tuohy er et godt kristent menneske, der kan rumme meget i sit store hjerte. Og er det så nok med den pointe i en over to timer lang film? Ikke helt.
Der er smurt tykt på når det kommer til emnerne race-opdeling og forskellen mellem rig og fattig. USA har en race-historie Europa ikke har og en kærlighed til sport på et helt andet niveau end Danmark har. Og måske er det med til at gøre ”The Blind Side” til en sukkersød, kedelig affærre.
Der er nogle ligheder med Lee Daniels' film, ”Precious”, men forskellen er at det ikke går skidt for Michael Oher i ”The Blind Side”. Der er ikke noget modgang når først filmen tager fat.
Sandra Bullock fylder filmen ud i sin rolle som det gode menneske.
Den Oscar-vindende præstation er ikke åbenlys, men argumenteres imod behøves der ikke. Derimod bør der diskuteres om plottet er stærkt nok. Filmen er i hvert fald en middelmådig omgang.