Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Brave One

18. februar 2008 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Brave One billede

Jodie Foster slår igen i en moralsk thriller

Hvad ville du gøre hvis dit livs kærlighed blev brutalt myrdet og du selv slået til plukfisk? Ja, Erica Bain er ikke i tvivl – hun bevæbner sig og går til kamp mod lovløshed.

Den populære radiovært Erica Bain går en aften en tur i Central Park med sin forlovede. Pludselig overraskes de af en gruppe unge mænd, der går voldeligt til værks og myrder Ericas forlovede og efterlader hende hårdt såret. Erica er dybt rystet men opdager til sin overraskelse at hun kan overkomme de rystende oplevelser ved at finde en side af sig selv frem, som hun ikke troede fandtes. Hun bevæbner sig selv med en ulovlig pistol og begiver sig ud på gaden igen. Det varer ikke længe før livet i New York byder på flere voldelige oplevelser, men denne gang er hun parat. Uden at tøve fyrer hun kuglerne afsted for at overleve, og snart bliver hun kendt som en slags nattens hævner blandt befolkningen. Der er dog en betjent, der er på sporet af hende og jagten på hende går ind.

Selv om man måske ikke umiddelbart skulle tro det, har Jodie Foster efterhånden lavet en hel del actionfilm. Hun er ikke den kungfusparkende heltinde, men mere den dramatiske hævner eller efterforsker, der er blød udenpå, men hård indeni. Rollerne passer hendes udstråling fremragende i de tidligere film såsom eksempelvis Panic Room, og også denne gang er hun god i rollen som den mørke hævner.

I det store hele er The Brave One en ganske udmærket film. Den er spændende og intenms sine steder – især i den første halvdel – hvorefter gassen dog går lidt af den og den bliver en smule forudsigelig. Ellers kan man jo passende diskutere hele det moralske dilemma om selvtægt som filmen viser – dog ganske unuanceret. Man skal måske rettere se den som en ren og skær thriller, og selv om emnet er oplagt til debat, er filmen ret ensidig og handler først og fremmest om kvinden i centrum og det kaos hendes livs katastrofe kaster hende ud i. Den er bestemt værd at se hvis man er til thrillers og et intenst drama med en meget velspillende Jodie Foster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Warner Bros..

Af ekstramateriale er der en smule bag om filmen og nogle ekstra scener.

Titel: The Brave One
Original Titel: The Brave One
Premieredato: 12. februar 2008
Instruktør: Neil Jordan
Skuespillere: Jodie Foster, Terrence Howard
Spilletid: 117 min.
Selskab: Warner, 2008
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...