Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Butterfly Effect

15. september 2004 af Uffe Karlsson

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Butterfly Effect billede

Den amerikanske ungdomsthriller, The Butterfly Effect, har store ambitioner men udvikler sig til en kaotisk og forudsigelig tidsrøver.

I 80’erne var Michael J. Fox den frivillige prøvekanin i den gale Dr. Emmett Browns vovede eksperimenter med tidsmaskinen. Det skal hermed være hævet over enhver tvivl, at d’herrer Eric Bress og J. Mackye Gruber med The Butterfly Effect har skelet til netop denne fabelagtige trilogi. Dog er det underholdende erstattet med spænding og Michael J. Fox med ungdomsfilmens nutidige flødebolle par excellence – Ashton Kutcher.
Men i modsætning til sin mentor leverer The Butterfly Effect så absolut ikke varen. Dels er manuskriptet gennemgående for usammenhængende – det handler om kaosteorien men er i sig selv et kaotisk plotskifte mellem fortid, nutid og fremtid. Og dels er den unge Kutcher, der for det meste gør sig i uhøjtidelige ungdomsgysere, et studie i selvfederi i rollen som den psykologistuderende om end problematiserede Evan Treborn.
Evan Treborn er en mand med en fortid. Vel og mærke ikke nogen rar fortid, men derimod en fortid, man helst ville være foruden. Det kan Evan imidlertid ikke slippe for. Slet ikke da han opdager, at han kan ændre på fortidens synder – at barndomskæresten Kayleigh (Amy Smart) bliver udnyttet seksuelt af sin pædofile far (Eric Stoltz), at hendes bror Tommy slår hans hund ihjel, og at en rørbombe, anbragt i en postkasse af barnsdomsvennen Lenny, tager livet af en mor og hendes spædbarn. Men ligesom kaosteoriens velkendte gisninger om, at en sommerfugls vingeslag kan starte en orkan på den anden side af kloden, påvirker hans forsøg på at ændre historiens gang også mennesker i hans nærmeste omgangskreds i fortvivlende grad.
Og det er på sin vis essensen af The Butterfly Effect, der umiddelbart virker dragende med en visuelt indbydende æstetik. Sådan fortsætter det desværre ikke.
Det ligger filmen alvorligt til last at manuskriptet er i en miserabel forfatning. Der mangler et fokus, en gennemgående rød tråd. Fraværet lyser alarmerende med den frapperende vekselkurs mellem det Stephen King baserede barndomsunivers, den fladpandede ungdomsgyser og det mere alvorsbetonede drama. Det bliver enerverende i det lange løb, når Evan for 117. gang foretager et tidsspring for at redde andre og ultimativt sig selv fra tragiske skæbner. Og med skuespilpræstationer der aldrig hæver sig over det jævne, kan The Butterfly Effect heller ikke blive andet end en halvlunken affære.

Ekstramateriale:

q Deleted scenes
q Alternative endings
q The creative process
q Special visual effects
q Storyboard Gallery
q Science and Psych. Of Chaos Theory
q History and allure of time travel
q Theatrical trailer
q Sneak preview
q Cast Biographies
q Production notes
q Directors commentary

Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox.

Titel: The Butterfly Effect
Original Titel: The Butterfly Effect
Premieredato: 12. juli 2004
Instruktør: Eric Bress, J, Mackye Gruber
Skuespillere: Ashton Kutcher, Amy Smart, Melora Walters, Elden Henson, William Lee Scott, John Patrick Amedori, Irene Gorovaia, Kevin Schmidt, Jesse James, Logan Lerman, Sarah Widdows, Jake Kaese, Cameron Bright
Spilletid: 109 min.
Selskab: Blackout Entertainment , Scanbox, 2003
Genre: Thriller
Link: http:// www.butterflyeffectthemovie.co.uk/banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...