Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Dark Is Rising: Den Sorte Rytter

20. februar 2008 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Dark Is Rising: Den Sorte Rytter billede

Godkendt ungdomsfilm, hvor alle kan være med

Det er op til jul, og Will Stanton fylder 14 år. Fra det øjeblik begynder Will at føle sig meget anderledes. Wills familie ænser ham ikke megen opmærksomhed, og tilsidesætter Wills bekymring om sin omskiftelighed som pubertetsnykker. Det sære som Will oplever er et tiltagende mørke, og hvor end han går og står føler han sig truet, overvåget og presset. Kulminationen indtræffer da Will med familie deltager i et større julekomsammen hos en meget velhavende ældre kvinde, Greythorne, som har tradition for at samle hele byen i festlighedernes tid. Ud på aftenen vandrer Will alene rundt, og ud af ingenting trænger mørket sig på. Pludselig jagtes Will af en sort rytter som afpresser Will noget han kalder Tegnet. Will aner ikke hvad rytteren taler om, og den unge fyr reddes i sidste øjeblik af Greythorne og hendes tjenere. Rytteren opgiver sin jagt i denne omgang. Greythorne og hendes hjælpere tager Will med til et sted som kaldes Den Store Hal, hvor de forklarer at de går under betegnelsen De Gamle, beskyttere af Lyset. Den sorte rytter som Will har stået over for, tjener Mørket.

Mørket er ved at indtræffe, og det vil betyde undergangen af den verden vi kender. For at opretholde chancen for at kæmpe tilbage, skal der indsamles 6 tegn som er gemt i forskellige tidszoner. Will finder nu ud af hvorfor han har oplevet så stærk en påvirkning. Årsagen er netop han er den syvende søn af en syvende søn. En påstadn som Will dog fejer af banen, indtil han bliver bekendt med at han har en tvillingebror som forsvandt sporløst som spæd. Will er nu udset til at rejse gennem tiden og indsamle de 6 tegn, inden Mørket og, i særdeleshed, den sorte rytters magt er stor nok til at komme til den endegyldige magt over denne verden. Will har intet andet valg end at forsøge at opfylde den mission som De Gamle har forelagt ham... Will er nu Søgeren, som skal genskabe balancen mellem lys og mørke. Off He Go! Men nu er Will jo ikke ene om at ville have fat i tegnene, så opgaven er så langt fra en dans på roser. Eventyret kan begynde...

I en tid hvor Stardust, Terabithia, Det Gyldne Kompas og andre eventyr hersker, tænker man om endnu et kan presse sig ind i mængden uden at drukne. Så længe det er velfortalt, må svaret lyde. The Dark Is Rising varer blot en fodboldkamps længde. Ikke meget for en fantasty-fabel som omhandler den klassiske kamp mellem det gode og det onde. Og så med hele 6 indlagte missioner – holdt op mod at der går godt en halv time før Will er klar til at tage kampen op. Kreditten kommer netop i dette unikum. Når eventyret ruller er der selvsagt ikke tid til at holde nogen form for kunstpauser, omvendt kunne man måske godt ønske sig en større dvælen ved karaktererne. Men sådan ser vi voksne nok på det, for The Dark Is Rising er så absolut børnevenlig og forholdsvis lineær i sin færden frem mod lykke og glæde i den sidste ende.

Instruktør David L. Cunningham har lavet sin mest krævende film til dato, og sluppet rimeligt fra den. Han er nok stadig i mindre kredse kendt for sin krigsfilm “To End All Wars” med Kiefer Sutherland og Robert Carlyle, men her leger han med mediet og den første af (forventeligt) mange The Dark Is Rising-film, da filmen er baseret på Susan Coopers bog-serie af samme navn, bestående af 5 romaner.

Alexander Ludwig som spiller Will, spår jeg nu ikke den store karriere. Han gør hvad han skal, uden at brænde igennem på lærredet. Mere pondus er der over Ian McShane (Scoop, We Are Marshall, Det Gyldne Kompas) som spiller Wills ambassadør Merriman, blandt De Gamle. Rytteren kunne måske nok være gjort endnu mere skrækindjagende, men måske for ikke at skræmme de yngste seere, har man bedt den ellers glimrende Christopher Eccleston holde lidt igen – det er ham du kender fra Doctor Who, Jeg Er Dina, 28 Dage Senere m.fl.

Alt i alt en godkendt ungdomsfilm, hvor vi voksne også godt kan tåle at kigge med.

Ekstra materiale består af slettede scener samt et par featurettes.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

SF/Fox.

Titel: The Dark Is Rising: Den Sorte Rytter
Original Titel: The Seeker: The Dark Is Rising
Premieredato: 19. februar 2008
Instruktør: David L, Cunningham
Skuespillere: Alexander Ludwig, Christopher Eccleston, Frances Conroy, James Cosmo, Ian McShane
Spilletid: 95 min.
Selskab: Twentieth Century Fox, Walden Media, 2007
Genre: Adventure

banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...