Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Dead Don't Die

14. februar 2020 af Daniel Hartvig Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Dead Don't Die billede

Stjernespækket komedie af elsket indie-instruktør er en skæv zombieaffære

Jim Jarmush har siden 1980'erne stået bag en række indie-perler og betragtes af mange som en stærk amerikansk auteur.

I 2013 gav han nyt blod til vampyr-genren med 'Only Lovers Left Alive', og i 'The Dead Don't Die' prøver han at genoplive zombie-genren, selvom det i højere grad bliver en pastiche på den populære horrorgenre.

Filmen følger den slaviske struktur for zombiegenren - en lille by bliver gradvist spist og indtaget af de levende døde, mens de lokale bruger halvdelen af filmen på at regne ud, hvad rent faktisk har ramt dem.

Ja, 'The Dead Don't Die' var formentlig endt som kirkegårdsmetervare, hvis ikke det var Jarmush, der havde været bag roret.

Filmskaberen tiltrukket en imponerende rolleliste med Adam Driver og Bill Murray i front som en duo deadpan-betjente, der i slowmotion regner ud, hvad der rent faktisk sker omkring dem.

Herudover kan navne som Steve Buscemi, Danny Glover, Tom Waits, RZA, Caleb Landry Jones, Rosie Perez, Iggy Pop og Selena Gomez nævnes.

Men det er den altid sikre Tilda Swinton, som stjæler scenerne hver gang hun dukker op i rollen som Zelda Winston - en irsk samurai, der er byens outrerede bedemand.

'The Dead Don't Die' forbliver en tilsigtet langsom og stenet affære, der dog aldrig rigtig føles som om den kommer helt op i gear, heller ikke til sidst, hvor den ellers obligatoriske zombie-bashing folder sig ud.

Filmen læner sig bevidst op af fortidens storværker inden for genren, som George A. Romeros definerende gysere 'The Night of the Living Dead' og 'Dawn of the Dead'.

Filmens ret åbenlyse kritik af den "modernes verden", der har gjort os til materialistiske zombier, er derfor absolut intet nyt - det er nærmest en indarvet del af genren om de levende døde - og på den front bidrager Jarmush heller ikke med intet nyt. Det er gammel vin på nye flasker.

Henimod slutningen begynder de samme jokes at køre i ring og den fjerde væg bliver brudt, mens filmen forsøger at skyde med spredehagl i halvbagte meta-kommentarer.

Men når det er sagt, så er 'The Dead Don't Die' da absolut en omgang munter og skæv zombie-sjov. Men det er bare set både bedre og skarpere før i film som 'Shaun of the Dead' og 'Zombieland'.

Titel: The Dead Don't Die
Original Titel: The Dead Don't Die
Premieredato: 16. januar 2020
Instruktør: Jim Jarmush
Skuespillere: Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Steve Buscemi, Danny Glover, Tom Waits, RZA, Caleb Landry Jones, Rosie Perez, Iggy Pop, Selena Gomez
Spilletid: 105 min.
Selskab: Animal Kingdom, Universal Pictures, 2020
Genre: Gyser , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...