Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Deer Hunter

2. februar 2007 af Per Juul Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar

The Deer Hunter billede

Superklassiker på storskærm igen. Cimino har lavet en evigt aktuel tidslomme og den gør sig godt på biograflærredet.

The Deer Hunter er fyldt med velkendte navne som Robert De Niro, John Gazale, Christopher Walken og Meryl Streep. Da den havde premiere i 1978 blev den begunstiget med fem velfortjente Oscar´s, blandt andet for Christopher Walkens toppræstation som "Best Actor in a Supporting Role".

Filmen er bygget op af tre dele. Vi starter i et lille russisk betonet samfund i Clairton, Pennsylvania. De tre venner Michael (De Niro), Steven (Gazale) og Nick (Walken) er på vej til krigen i Vietnam. Før de tager afsted skal Steven giftes med sin gravide kæreste og bryllupsfesten bliver slået sammen med vennernes afskedsfest. Michael og Nick er begge forelskede i Linda, og Linda kan lide dem begge, men vælger dog Nick.

I Vietnam bliver de tre venner taget til fange og tortureret gennem længere tid. Michael sørger for at lægge op til en flugtmulighed for de tre venner og det lykkes.

Efter flugten bliver de imidlertid væk fra hinanden og ender op tre vidt forskellige steder. Michael rejser tilbage til lokalsamfundet og Linda, Steven mister sine ben og gemmer sig på en institution for veteraner og Nick bliver i Vietnam hvor han spiller Russisk Roulette for store pengebeløb.

The Deer Hunter er 182 minutters fantastisk film. Den er utallige gange blevet fremhævet som en af de aller vigtigste film med krigen i Vietnam som omdrejningspunkt. Den spiller på vores følelser og vi tager hele turen sammen med vores guider Michael, Nick og Steven.

I filmens første del, fejrer vi hinanden. Vi fejrer livet, kærligheden, vennerne. I midten kommer vi i problemer og til slut får vi nedbrud men også forløsning. Måske.

Filmen udspiller sig nemlig hele tiden på flere planer og som beskuer må man holde godt fast, for at få det hele med. Det er som om publikum hele vejen gennem filmen bliver holdt ud i strakt arm, men det samme gør sig gældende for rollerne. De holder følelserne, hinanden og os ud fra livet.

Vi når, som figurerne præcis tæt nok til at få et dræbende stik i hjertet, men aldrig tæt nok til at få trøst.

Filmen er af historisk vigtighed og hvad er endnu vigtigere, den er tidsløs. Måske er kopien ikke stadig våd af fremkaldervæske, måske er de fleste minesamfund efterhånden lukket og måske er krigen i Vietnam forbi. Men skuespillerne præsterer stadig, små samfund er stadig små og nye krige opstår i flæng.

Dette er kort sagt en enestående mulighed for at se en superklassiker på seriøst stor skærm.

Titel: The Deer Hunter
Original Titel: The Deer Hunter
Premieredato: 2. februar 2007
Instruktør: Michael Cimino
Skuespillere: Robert De Niro, Christopher Walken, Meryl Streep
Spilletid: 182 min.
Selskab: Universal, EMI, 1978
Genre: Drama
Link: http://imdb.com/title/tt0077416/


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...