Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billede

Bamse


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Departed

13. maj 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Departed billede

Scorsese er tilbage med et højt intensiveret gangsterdrama, hvor politiet har plantet en muldvarp hos den irske gangsterboss, som i et dobbeltspil har plantet sin egen i politiets specialstyrke!

Sættet tager sit afsæt i Boston, i 1960´erne, hvor Costello (Jack Nicholson), styrer begivenhederne indenfor sin zone. Han tager knægten, den 12-13 årige Colin Sullivan (Matt Damon) til sig, denne vokser op, og gør karriere indenfor politiets specialenhed, SIU (Special Intelligent Unit).
Imens har en Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) gennemført grund programmet på politiskolen, med særlige høje udmærkelser. Men hans baggrund, en kriminel onkel, og en fætter af samme type, gør at personaleafdelingen, rekrutteringscheferne Oliver Queenan (Martin Sheen) og Dignam (Mark Wahlberg) heller vil placere ham som muldvarp/hemmelig agent. Han bliver overtalt, men må først en tur i spjældet for at ”pynte” cv´et, så han er så autentisk for sit nye miljø.
Han planter sig selv i nærheden af Costello som små pusher, og får hurtig kontakt.
Colin bliver forelsket i Madeleine (Vera Farmiga), udover at han elsker sig selv mere. Hun arbejder som psykolog for politiet, og har også Billy som klient.
Colin stiger hurtigt i graderne, og får så meget magt at til at udrense enheden for den stikker, som politiet også er klar over er infiltreret i deres system.
Costello er en hård hund og er hele tiden på jagt efter forræderen. Billy er ved at gå til af angst, og hans mange frekventerende besøg hos Madeleine har skabt en glød imellem dem. Men tiden er ved at rende ud, og ingen er sikre i dette eksplosive drama.

Martin Scorsese er tilbage sit gode og trygge gangster miljø, og med et sublimt skuespillerhold til at træde karaktererne ud i en hans bedste siden ”Goodfellas”/1990. Leonardo DiCaprio er igen helstøbt i sin rolle som den lettere nervøse, men ihærdige og selvretfærdige politi agent. Perfekt modspil fra Matt Damon, der viser nye sider af sit talent, som den lettere selvglade, selvsikre og nådesløs karriere menneske, med et moralkodeks på størrelse med et frimærke. Hans rigtige arbejdsgiver, Costello, igen med en djævelsk og fandenivoldsk spillende Nicholson, som man kender ham.
Replikkerne er også helt i top, de flyver med tør humør i kap med kuglerne.
DiCaprio er virkelig blevet Scorsese´s darling, medvirkede i den ganske underholdende ”Gangs Of New York”, i ”The Aviator”, og i denne, plus en filmatisering omkring den amerikanske præsident Roosevelt ” The Rise of Theodore Roosevelt”, spillet af Leonardo.
”The Departed” er en flot underholdende film, som byder på flere overraskelser undervejs. Filmen vandt flere priser, blandet 4 oscars, og Scorsese fik endelig sin stauette for bedste instruktion!

Denne dvd udgivelse byder på hele to dvd´er, hvor den første indeholder filmen, og tre trailers bl.a. til ”The Departed”.
Nummer to dvd består af dokumentaren ”Stranger Than Fiction” med undertitlen ”The True Story of Whitey Bulgur”, som var inspirationen for karakteren Costello, og var en gangster der var særlig unik og psykopatisk, og Nicholson havde virkelig en rolle der var til at træde i.
”Crossing Criminal Cultures” sætter fokus på de forskellige miljøer, og de spørgsmål det afføder, at bo midt i korruptionen, både blandt de kriminelle og samfundet i form af politiet, politikere med flere. Og denne skumringsagtige udefinerbare sammensmeltning, er også en del af ”The Departed”.
Og så er der slettede scener med kommentar fra Scorsese.
Det klæder denne dvd udgivelse at der er brugt så meget energi og efterforskning på ekstra materialet. Et klart must til alle film elsker.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Bros..

Titel: The Departed
Original Titel: The Departed
Premieredato: 24. april 2007
Instruktør: Martin Scorsese
Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Martin Sheen, Vera Farmiga, Mark Wahlberg, Ray Winstone, Alec Baldwin, Anthony Anderson
Spilletid: 152 min.
Selskab: VertigoEntertainment/2006
Genre: Action
Link: http://thedeparted.warnerbros.com/

banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...