Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Doom Generation

21. januar 2013 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Doom Generation  billede

3 unge mennesker på et syret road trip igennem midt 90'ernes Amerika.Skarpt forfulgt af blodtørstige ekskærester og sindssyge nynazister. Instruktøren Gregg Araki levere varen i en på mange måder grænseoverskridende film. The Doom Generation er for alle, der elsker en skæv fortælling med et blink i øjet.

Jordan (James Duval) og hans utæmmelige kæreste Amy (Rose McGowan) møder ved et tilfælde outsideren og rebellen Xavier (Johnathon Schaec). Han er midt i at få tæsk, og de er midt i at have klodset sex i deres bil under et Drive-in Bio besøg.
Sammen må de flygte ud af de støvede Amerikanske landeveje, uden egentligt mål og retning. Uheldigvis kommer X til at skyde hovedet af en kinesisk fyr i en kiosk, hvorefter kineserens kone myrder derers 3 børn og begår selvmord, imens hendes mands afskudte hovede bliver ved med at tale. Vores 3 hovedpersoner bliver naturligvis mistænkt for hændelsen, og må nu yderligere trykke speederen i bund for at komme væk fra politiet. Men snart er også en af Amys sindssyge ekskærester på sporet af dem, og han lugter blod. Når Jordan, Amy og X ikke lige flygter, ryger de smøger og dagdrømmer, og har hed sex på kryds og tværs og alle 3 sammen. Men intet godt vare ved, og snart er også en flok hævntørstige nynazister på sporet af dem.

Instruktøren Gregg Araki har med The Doom Generation skabt hvad han selv præsenterede som "A Heterosexual Movie by Gregg Araki". Filmen er en del af "The Teenage Apocalypse Trilogy". Hvor filmen "Totally Fucked up" er den første og "Nowhere" er den sidste. The Doom Generation kan sagtens ses alene, men de andre film i serien kan også varmt anbefales. Gregg Araki satte med disse film for alvor gang i New Queer Cinema-bølgen verden over, og selvom han selv siger, at det er hans første hetro film, har den stadigvæk en masse homoseksuelle undertomer, og heldigvis for det, for hvad ville en Araki film være uden.

The Doom Generation bliver ofte sammenlignet med Oliver Stones "Natural Born Killers". De er begge road movies, og begge indeholder sex og vold, men her ophører ligheden også, og hvis man syntes at Oliver Stones film var syret, så bare vent til du har set Gregg Arakis. Den berømte filmanmelder Roger Ebert gav The Doom Generation 0 stjerner, hvilket bare ophøjede dens kultstatus endnu mere.

Spændende er det at se en ung Rose McGowan som anti heltinden Amy der horer og bander sin tid væk. Hun kalder blandt andet den sexfikserede X for "a life support system for a cock". Også de 2 andre hovedpersoner er glimrende i deres portrætter af den vilde ungdom. Vild men også usikker på deres liv og deres seksualitet.

Har man ikke før stiftet bekendtskab med film af Gregg Araki, er det her et fint sted at starte. The Doom Generation er en af den slags film, der bliver bedre og bedre, jo flere gange man ser den, og snart får man øje på de mange ting og replikker, der gør den til kult. Så god fornøjelse, og god tur igennem det syrede og rodløse Amerika som Araki præsentere os for.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet består af et slideshow med billeder fra filmen, og et trailer galleri med andre udgivelser fra Another World Entertainment.

Filmen vise i anamorfisk Widescreen og billedet står godt efter omstændighederne.
Lyden kan høres i engelsk Dolby Digital 2.0.

The Doom Generation kan ses med Danske og Norske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: The Doom Generation.
Original Titel: The Doom Generation.
Premieredato: 21. januar 2013
Instruktør: Gregg Araki.
Skuespillere: James Duval, Rose McGowan, Johnathon Schaec
Spilletid: 80 min.
Selskab: 1995
Genre: Andet
banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...