Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The DUFF

9. april 2015 af Astrid Maan Thomsen

4 stjerner Skriv en kommentar

The DUFF billede

Ud fra traileren til denne film, var jeg klar på endnu en teenfilm med intetsigende figurere, som skulle føje endnu en forkortelse til ungdommens irriterende arsenal af "hipt" slangsprog. I stedet blev jeg charmeret til flere latterudbrud.

Gør dig klar til at blive DUFF'et af dine venner!

Designated Ugly Fat Friend. Eller forkortet: DUFF. På dansk er det den tilgængelige vennetype, som bliver brugt til at få adgang til dennes meget pænere og populære venner.
High School labels er blevet udødeliggjort i især The Breakfast Club (1985) og her får vi endnu en til rækken. Heldigvis bliver det præsenteret i en film med en vidunderlig selvglorificering af os som individuelle personer.

Da hovedpersonen Bianca første gang hører det ilde flatterende udtryk DUFF er det til hendes eget ansigt af skolens mest populære dreng Wesley. Ikke desto mindre vælger denne stærke pige at tage kampen op mod udtrykket, og forandre sin identitet. Hun melder sig ud af sit sociale liv, og får Wesley til at give hende et kursus i at blive feminin, mod at hun låner ham sine lektiernoter. Med hans hjælp kan hun måske få scoret Toby, hendes (u)hemmelige forelskelse. Men skolens populære pige har også nogle ting at sige om Bianca, og det hele kulminerer til skolens Gallafest...

The DUFF er en filmatisering af forfatterinden Kody Keplingers bog af samme navn. Kody Keplinger hørte udtrykket blive brugt i sin egen High School og skrev derefter bogen da hun var 17 år gammel.

Det er ikke uforståeligt at bogen blev en bestseller og senere købt til filmatisering, for Kody Keplinger har en forfriskende og charmerende stemme, som denne film, der trækker små humoristiske spor af blandt andre She's all that (1999) og Juno (2007), formår at overføre til det store lærred.

Kritikere kunne fristes til at kalde The DUFF for en form for "My Fair Lady" for amerikanske teenagere med ikke noget videre indhold.
Men denne film sætter blandt andet et let fokus på cyber-mobning blandt nutidens unge. Med de sociale mediers alt omkredsende tilstedeværelse er der ikke længere nogle steder at gemme sig.

Noget vi har set skræmmende beviser på blandt andet den sociale side Ask.fm, hvor en elev fornyligt blev opfordret til at begå selvmord af en anonym person(er).

Men filmen giver også et friskt og spændende indblik i hvordan de sociale medier inkorporeres i de unges dagligdag.

Mae Whitman tv-serien Arrested Development spiller hovedrollen som Bianca, og hun har samme charme og halv-elegance over sig som Ellen Page i Juno (2007) Hun er ikke mindre en hylende morsom, og har en komisk on-spot præcision.

Nævnes må også Ken Jeong The Hangover trilogien som læreren Mr. Arthur. Hans komiske talent er uovertruffent og rammer plet ligemeget hvilken film han er med i. Det kunne være interessant at se denne skuespiller i en mere mørk rolle engang i fremtiden, ala Steve Carell i Foxcatcher (2014)

Faktisk kan man mærke at hele holdet af skuespillere har en stærk forbindelse til deres respektive roller, og det giver et sjovt og samhørigt løft til filmens High School community.
For stereotyperne i sådan en teen-film er skam at finde, og kliche-afslutningen bliver lige lovlig sød og happy-ending, men denne film får løftet sig op over det værste, og står selvstændigt tilbage med dens eget budskab.

Og det budskab er, at ligemeget hvilket stempel du får sat på det, er det eneste der betyder noget hvordan du selv ser dig.

Et smukt og fint budskab i en tid hvor unge bliver bedømt på alt og overalt.

Titel: The DUFF
Original Titel: The DUFF
Premieredato: 9. april 2015
Instruktør: Ari Sandel
Skuespillere: Mae Whitman, Robbie Amell, Bella Thorne, Bianca A, Santos, Skyler Samuels, Romany Malco, Chris Wylde, Allison Janney, Ken Jeong
Spilletid: 101 min.
Selskab: Vast Entertainment Wonderland Sound and Vision, Lionsgate CBS Films, 2015
Genre: Humor , Romantik
Link: http://www.cbsfilms.com/the-duff/


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...