Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bølle På Eventyr
Bølle På Eventyr billede

The Outpost
Undtagelsen
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Empress.

22. april 2008 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

The Empress. billede

The Empress er et stort opsat drama fyldt med intriger og sværdkampe i vægtløs tilstand. Zhang Ziyi er god i hovederollen som Kejserinden Wan, der planlægger en storstilet hævn.

En ny kejser, Li (Ge You) sidder på tronen. Den titel har han tilstræbt sig ved hjælp af mord og vold. Wan (Zhang Ziyi) er enke efter den afdøde kejser ser sig nødsaget til at gifte sig med den nye kejser, da hun frygter for sit liv, hvis hun ikke gør det. Samtidig planlægger hun en hævn action. Med i komplottet har hun kronprinsen Wu Luan (Daniel Wu) som hun er forelsket i, det til trods at han er af hendes eget kød og blod. Med i sammensværgelsen om hævn over kejser Li er også hoffets minister (Ma Jingwu). Men både kronprinsen og ministeren har deres egne planer for hvad der skal ske når kejseren bliver væltet. De mange intrigerer ser dagens lys under en stor middag, og spørgsmålet er hvem der egentligt holder med hvem, når alt kommer til alt.

The Empress der er løseligt baseret på Shakespeares ”Hamlet” er fra 2006 og den er blevet udgivet under forskellige engelske titler. Så hvis du har set en film ved navn The Banquet eller The Legend of the Black Scorpion er det højst sandsynligt The Empress du allerede har set.

Instruktøren Feng Xiaogang siger selv om den tragiske historie i The Empress. ”Hvis Hamlet handler om en prins, der må tage nogle valg der involvere liv og død, så handler The Empress om hvordan de enkelte karakterer i historien må stå ansigt til ansigt med valg, der fører direkte til liv eller død. Hovedkaraktererne i historien er alle drevet af lyst og lidenskab, og da de først er gået i gang med deres intrigerer og planlægning, ser de sig nødsaget til at deres planer bliver mere og mere ekstreme, og dette fører dem nærmere og nærmere afgrunden. De er ikke fra starten ondskabsfulde individer, men deres planer vender dem imod ondskaben, for at de selv kan overleve”.

Med et budget på 20 millioner Amerikanske dollars er The Empress selvsagt en stor produktion. Heldigvis ses pengene på lærredet, og de mange rigtig flotte kostumer og dekorationer bevidner om en lang produktionsfase, hvor der er blevet kræset om detaljerne. The Empress var da også det Kinesiske bidrag til Oscarfesten, det år den udkom.

Zhang Ziyi der har hovederollen, som Wan er som altid et kig værd. Ikke nok med at hun er atletisk og udfører div. Kampsports teknikker som var det legende let, så er hun også gudesmuk og en talentfuld skuespiller. Man har før kunne nyde Zhang Ziyi i andre asiatiske film som ”Crouching Tiger, Hidden Dragon”, ”Hero”, ”House of Flying Daggers”, ”The Legend of Zu”, ”2046” og ikke mindst i Rush Hour 2 hvor hun tager kampen op imod selveste Jackie Chan.

Daniel Wu der i The Empress spiller Prins Wu Luan, er som Zhang Ziyi også en talentfuldt og produktiv herre. Hans kunnen kan nydes i film som ”Twins Effect II”, ”Gen-X-Cops”, ”Purple Storm”. Han har også spillet sammen med Jackie Chan flere gange. Blandt andet i ”Robin-B-Hood” ”Jorden rundt på 80 dage” og Benny Chan’s ”New Police Story”.

Er man glad for Kinesiske eventyr vil The Empress sikkert falde i din smag. Dens længde på lidt over 2 timer gør den en anelse lang. Selvom billederne er meget smukke og velkomponerede kan det være svært at holde koncentrationen hele vejen igennem. Hvor film som både ”Crouching Tiger, Hidden Dragon”, ”Hero”, og ”House of Flying Daggers” havde masser af smukt koreograferet action, mangler The Empress lige den del der gør den virkelig seværdig, også selvom det er den populære kamp instruktør Yuen Wo-Ping, der står for herlighederne. Vel er der action og sværdkampe i nærmest vægtløs tilstand, men det er som om det der præsenteres er blevet vist før. Bare bedre og mere stilet. Det til trods er The Empress dog stadigvæk et kig værd, hvis man elsker en god tragedie fyldt med kærlighed, intriger og drabelige slowmotion sværdkampe.

Ekstramateriale.

Der er en del spændende ekstramateriale at finde på denne udgivelse. Man kan komme bag om kameraet i 5 små programmer der omhandler: Art Direction, Wardrobe, Difficulties, Dance og Music. Det er korte programmer men de er informative og bestemt et kig værd, hvis man vil se nærmere på den store produktion som The Empress er.

Det er også muligt at se forskellige interviews med skuespillerne: Zhang Ziyi, Zhou Xun og Ge You. Der er også interviews med instruktøren Feng Xiangang og kampsportsinstruktøren Yuen Wo-Ping.

På ekstramaterialet findes også 2 trailers til The Empress.

Ekstramaterialet får 3 stjerner ud af 6 mulige.

Billedet står flot i dets oprindelige widescreen format og lyden er Dolby Digital 5.1.

The Empress kan ses med Danske, Norske, Finske og Svenske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Pan Vision.

Titel: The Empress.
Original Titel: Ye Yan.
Premieredato: 12. februar 2008
Instruktør: Feng Xiaogang.
Skuespillere: Zhang Ziyi, Daniel Wu, Zhou Xun, Ge You, Jingwu Ma, Xiaoming Huang, Zhou Zhonghe, Zeng Qiusheng, Xu Xiyan, Liu Yanbin.
Spilletid: 131 min.
Selskab: Huayi Brothers & Taihe Film Investment Co. 2006.
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
SangklubbenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...