Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Express

12. september 2009 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Express billede

Fortællingen om amerikansk fodboldlegenden Ernie Davis

I en god sportsfilm følger man som regel the underdog. Atleten eller holdet, der mod alle odds vinder finalen og trofæet.
I 1950’ernes USA kan man næppe være mere underdog, end en ung, sort amerikaner, der drømmer om at være footballstjerne. I et land hvor raceadskillelse og fordomme lever i bedste velgående, har man næsten alt imod sig, selv om man er i besiddelse af et stort talent.

Ernie Davis har talentet på fodboldbanen. Ingen tvivl om det. Men som ung, sort amerikaner har han ikke mange chancer. Da han når collegealderen bliver han alligevel opdaget af træneren fra Syracuse University, Ben Schwartzwalder. Han har netop ladet sin mest succesfulde spiller sælge til NFL og står og mangler et ny talent. Ernie Davis viser sig at være det største talent, College Football længe har set, og han bliver hurtigt populær, både blandt spillerne og fansene.
Men selv om alt burde være perfekt for den unge spiller, skal han stadig leve med racisme på og udenfor banen. Især i sydstaterne bliver han grovtacklet af modspillerne, får bank og kan ikke bo på samme hotel som sine holdkammerater.

Amerikansk fodbold har efterhånden fået en fanskare i Danmark, men man behøver ikke være fan af sporten for at få noget ud af The Express. Historien om outsideren der vinder det hele er universel, og den kan de fleste forholde sig til og få noget ud af. Filmen er en solid beskrivelse af en epoke i amerikansk historie, hvor borgerretsbevægelsen var begyndt at vågne og fornuften efterhånden var begyndt at få tag i fordommene.
The Express er en gedigen sportsfilm, der har alle de rigtige elementer.
Heldigvis formår den at styre uden om alle de sukkersøde øjeblikke, der ellers ligger på lur overalt i sådan en fortælling.
Det skal dog siges at såvel kameraarbejdet som filmens generelle visuelle udtryk slet ikke har samme kvalitet som manuskript og skuespilpræstationer. Klipningen er forvirrende til tider og direkte i strid med god fortælleskik. Og forsøget med at understrege at vi har at gøre med en autentisk historie ved at indsætte sort/hvide klip, ødelægger helhedsindtrykket frem for at bidrage positivt.

Samlet set er The Express en fin, lille film, der opfylder alle kriterier til en god sportsfilm, og det faktum at den samtidig viser en periode af amerikansk historie, som aldrig bør glemmes.

Filmen er venligst udlånt af
Universal Pictures.

Titel: The Express
Original Titel: The Express
Premieredato: 7. juli 2009
Instruktør: Gary Fleder
Skuespillere: Dennis Quaid, Rob Brown, Omar Benson Miller
Spilletid: 130 min.
Selskab: Universal Pictures, 2009
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...