Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Farewell

20. august 2020 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

The Farewell billede

Der er lagt vægt på ægte følelser i Lule Wangs fremragende ”The Farewell”, hvor moderne og traditionel kinesisk kultur mødes.

Instruktør og manuskriptforfatter Lulu Wang blev mødt med hyldest og stor ros, da hendes film ”The Farewell” fik premiere tilbage i 2019. Filmen er også særlig for Wang selv, da det er hendes egen personlige fortælling. Og det lyder næsten for mærkeligt til at være sandt!

Den unge Billie ( Awkwafina) forlader New York og tager til Kina for at besøge sin bedstemor Nai Nai ( Zhao Shu-zhen). Hun har nemlig kun et par få uger tilbage at leve i, men familien holder det skjult for hende. Derfor bliver et falsk bryllup stablet på benene, så hele familien kan samles. Billie skal igennem disse dage navigerer imellem de hvide løgne og samtidigt genopdager hun det land, som hun flyttede fra som barn.

Fortællingen er meget simpel. Alle vil gerne sige farvel til den elskede bedstemor, men kan ikke fortælle hende sandheden, da dette vil gå imod den kinesiske tradition. Man skal forholde sig stærk og modig – også selvom, der er tale om kræft.

Både Awkwafina og Zhao Shu-xhen skinner igennem deres roller. Awkwafina beviser her, at hun kan meget andet end blot komedie, men også kan vise komplekse følelser, hvorimod Zhao Shu-zhen bare er herlig i rollen som den lidt hårde, men charmerende bedstemor. Hun elsker tydeligvis sin familie meget højt, og derfor gør det fortællingen endnu mere hjerteskærende, at familien bliver nødt til at lyve for deres elskede forbillede.

Der er ingen løftede pegefingre eller overdrevet melodrama. Alt foregår i ro og mag, og dette gør også filmen meget autentisk. Skildringen mellem den moderne og traditionelle kinesiske kultur er betagende og intelligent. Dette gør filmen meget relevant i forhold til diversitet og skaber forhåbentligt veje for globalisering i filmindustrien.

”The Farewell” er intelligent, smuk og rørende. Fortællingen ligger Lulu Wangs hjerte nært, hvilket man kan mærke igennem hele filmen. Det er hendes historie, og den er yderste personlig. Karaktererne bliver mødt med empati og Awkwafina skinner igennem som Billie.

Titel: The Farewell
Original Titel: The Farewell
Premieredato: 20. august 2020
Instruktør: Lulu Wang
Skuespillere: Awkwafina, Tzi Ma, Zhao Shu-zhen, Diana Lin, Lu Hong, Jiang Yongbo
Spilletid: 100 min.
Selskab: Ray Productions, Angels Film, 2019
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Munch
Jomfruer fra rummet
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...