Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Favourite

1. juli 2019 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Favourite billede

En favorit blandt periodefilm!

I begyndelsen af 1700-tallets England sidder den smågale Dronning Anne på tronen. Alt imens ladet er splittet fordi det konstant ligger i krig med Frankrig, vil dronningen hellere lege med sine kaniner, spise kage eller fjolle med sin meget tætte fortrolige, hertuginden Sarah Churchill. For selvom det er Dronning Anne, der regerer landet, lytter hun meget til den politisk aktive Sarah og lader hende tage de vigtige beslutninger for hende alt imens alle forsøger at manipulere med majestæten.

Og tætte det er dronningen og hertuginden i den grad. De er nemlig hemmelige elskerinder og dermed bliver England mere eller mindre styret fra dronningens sengekammer.

Men en dag bliver en ny tjener ansat op slottet, nemlig Sarahs unge og smukke kusine Abigail. Abigail er ambitiøs og hun vil ikke kun nøjes med at skænke te for dronningen. Pludselig er Lady Sarahs forholde til dronningen truet, og en bitter og skamløs rivalisering mellem Sarah og Abigail begynder for alvor.

The Favourite er et periodedrama instrueret af et tidens mest interessante filmskabere, den græske instruktør Yorgos Lanthimos. Lanthimos slog for alvor igennem med Dogtooth (2009), en film som både vandt en pris på Cannes og blev Oscar-nomineret for bedste udenlandske film. Efter Alps (2011) blev hans The Lobster (2015) nomineret til De Gyldne Palmer og vandt Juryens Pris. Den efterfølgende The Killing of a Sacred Deer (2017) blev også nomineret til De Gyldne Palmer.

Lanthimos er ikke bange for at blande det seriøse drama, men gennemsyret af sort humor på et nærmest gennemsigtigt niveau. Filmens handling er kulsort, mens den visuelle stil og tempo tilnærmer sig artfilm-genren. Her i The Favourite indeholder filmen nok et seriøst trekantsdrama mellem et af filmhistoriens stærkeste kvinde-trioer, men det hele er gennemsyret af groteskhed og fjollerier, men gjort på en måde, hvor filmen aldrig knækker. Heller ikke når karaktererne i filmen glemmer hvilket årstal, der befinder sig i eller hvilken genre film, og taler og agerer helt nutidigt.

Personligt elsker jeg stilen i Lanthimos’ film og derfor også i The Favourite. Dramaet er stærkt og skuespillerpræstationerne er uovertruffen. Selvom man måske normalt vil have tendens til at kaste op ved synet af et periodedrama, så skal man give The Favourite en chance, for Lanthimos kan noget med filmsproget, som kun få kan i verden.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount.

Titel: The Favourite
Original Titel: The Favourite
Premieredato: 13. juni 2019
Instruktør: Yorgos Lanthimos
Skuespillere: Rachel Weisz, Emma Stone, Joe Alwyn, Nicholas Hoult, Mark Gatiss, James Smith, Olivia Colman
Spilletid: 120 min.
Selskab: Scarlet Films, Element Pictures, Arcana, Film4 Productions, Waypoint Entertainment and Fox Searchlight Pictures, 2018
Genre: Drama
Link: http://www.foxsearchlight.com/thefavourite/


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...