Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Finest Hours

21. november 2016 af Daniel Hartvig Nielsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Finest Hours billede

Disneys kuldsejlende katastrofe film er flot, men klichefyldt.

Heltegerninger og katastrofer har altid været guf for Hollywood, der har dyrket alt fra skibsforlis (’Titanic’) over krigsulykker (’Pearl Harbor’) til natursensationer (’Everest’). Senest har Disney kastet sig ud i en katastrofe-fortælling baseret på virkelige hændelser fra 1950’erne.

I ’The Finest Hours’ må en amerikansk kystvagt, Bernie, på sit livs opgave, da han og tre kollegaer begiver sig ud i en voldsom storm for at redde besætningen på en forlist olietanker, der hastigt synker.

Efter alle genrens forskrifter skildrer ’The Finest Hours’ de utrættelige mænds heltemod fyldt med betagende special effects og masser af vand! Og havde det ikke været for den flotte visuelle side – det betagende spectacle (der nu engang er katastrofe filmens varetegn) – så var ’The Finest Hours’ noget af en tørvetriller.

Karaktertegning er for simpelthen for svag. Chris Pine, der har lagt sin drengede og oversmarte Kaptajn Kirk-stil fra ’Star Trek’ på hylden, er intetsigende som stivstikkeren Bernie, der til sidst må trodse sin retskaffenhed og vise ægte mod. Casey Affleck gør god figur som styrmesteren på den forliste tanker, hvor han formår at holde hovedet koldt, men karakteren har for lidt kød på sig til, at Affleck for alvor kan brænde igennem.

Efter den vante formel snegler filmen sig af sted hen mod det langt fra ophidsende klimaks, der sovses ind i melodrama og storladen musik. Klicheerne står i kø – og ’The Finest Hours’ forliser som en ufarlig historie uden dramatisk tyngde.

’The Finest Hours’ fik ikke dansk biografpremiere – og endte som en kæmpe økonomisk fiasko for Disney. Og der er heller ikke meget at komme efter her.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Disney

Titel: The Finest Hours
Original Titel: The Finest Hours
Premieredato: 8. september 2016
Instruktør: Craig Gillespie
Skuespillere: Casey Affleck, Eric Bana, Ben Foster, Chris Pine, John Ortiz, Kyle Gallner, Holliday Grainger, John Magaro
Spilletid: 112 min.
Selskab: Disney, Disney, 2016
Genre: Drama





banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...