Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Fabelmans
The Fabelmans billede

John Wick: Chapt...
Den, Der Lever S...
Livsvidner - Gud...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Grand Seduction

3. december 2014 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Grand Seduction billede

Når kystfolket står sammen...

Hvis du boede i Tickle Head, ville du højst sandsynlig leve af bistandshjælp. Den lille fiskerlandsby med blot 120 indbyggere får stillet et ultimatum. Hvis byen vil sikres arbejdspladser, så vil et firma åbne en fabrik i Tickle Head, dog under forudsætning at der er bosat en læge i byen. Det gør der bare ikke!

Derfor må byens borgmester med byen i ryggen, fremskaffe en læge. Og da der pludselig dukker en mulig kandidat op i en prøveperiode på en måned, så vil den lille by naturligvis gøre alt for at få den nye læge til at underskrive en længerevarende kontrakt. Alle midler tages i brug, for at ”forføre” den nyankomne. Borgmesteren opsnuser en pokkers masse information om lægen, sådan at alt kan klappe og levere et solidt indtryk af byen. Der bliver ryddet op, malet huse og syet cricket-dragter til byens mænd, ja for når nu lægens yndlingssportsgren er cricket, så kan det jo ikke være anderledes. Da lægen ankommer, så aflyttes hans telefon, således at byens borgere kan være et skridt foran. Og der går da heller ikke længe førend at byens café serverer netop lægens yndlingsret… En kæmpe løgn er påbegyndt med deltagelse af hele byen, og det stopper ikke her.

Lægen skal jo nødig tro at han bliver arbejdsløs og kommer til at kede sig i Tickle Head, så på hans første arbejdsdag tropper halvdelen af byen op med alle mulige sygdomme og skavanker som ikke findes i nogen lægebog. Jep, det er ikke studenterhuen der trykker hos byens indbyggere, og deres påfund bliver mere og mere tåkrummende. Men viljen til at overbevise lægen om et permanent ophold, fejler bestemt ikke noget.

The Grand Seduction kredser hele tiden om det nu vil lykkes at få sikret arbejdspladser til byens borgere, gennem lægens forhåbentlige fastansættelse. Som borgmesteren, der forsøger at bevare overblikket over borgernes påhit, ses Brendan Gleeson (In Bruges, Harry Potter, The Guard). Den rødmossede fyr er velvalgt til rollen, må man sige. Som lægen ses Taylor Kitsch (Lone Survivor, Battleship, John Carter, X-Men) i en lidt mere anonym fremstilling. Resten af castet gør det rigtig fint som de lidt tilbagestående landsbybeboere.

The Grand Seduction har næsten ikke fået nogen omtale herhjemme, og det er på sin vis en skam. Her er nemlig tale om en hyggelig lille perle med et godmodigt stænk af humor. Mit gæt er at flere aldersgrupper vil finde glæde i denne film som i sit eget rolige tempo, beretter om det lille samfund som står sammen i ren overlevelse. Saml din familie og brug The Grand Seduction til en fælles oplevelse. Det vil du ikke fortryde.

Ekstramaterialet består af kommentarspor med Brendan Gleeson og Mark Critch samt en række interviews med skuespillerne.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: The Grand Seduction
Original Titel: The Grand Seduction
Premieredato: 14. november 2014
Instruktør: Don McKellar
Skuespillere: Brendan Gleeson, Taylor Kitsch, Gordon Pinsent, Liane Balaban, Mark Critch, Peter Keleghan, Mary Walsh, Cathy Jones, Matt Watts, Margaret Killingbeck
Spilletid: 108 min.
Selskab: Les Films Seville, Entertainment One
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the CabinKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...