Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Gunman

7. september 2015 af Adib Scott Schmidt

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Gunman billede

The Gunman er en forvirrende thriller, men Sean Penn er god til at se hærget ud.

I The Gunman følger vi en skarpskytte og på mange andre måder actionhelt spillet af Sean Penn. Han er involveret i attentatet på en minister i Congo og må flere år betale prisen, da han en gruppe lejemordere vil ham til livs.

Det lyder som en spændende udgangspunkt for en film med Penn, der ellers tidligere i sin karriere har afholdt sig fra spille med i hjernedøde actionfilm, men der går ikke længe inden kæden ryger af. For i stedet for at lave en ironisk og måske lidt kikset actionfilm, der udspiller sig i forskelige eksotiske steder, så tager filmen sig selv så seriøs, at historiens usammenhængende karakter bliver åbenlys og action sekvenserne mere søvndyssende end adrenalinfremkaldende. Det største fejl er imidlertid, at Penn leger syg igennem det meste af filmen, hvorfor vi er indlagt til at se ham hoste og lide igennem det meste af filmen, uden at det har nogen som helst narrativ eller dramaturgisk effekt, fordi han åbenbart bare skal til lægen for at blive helbredt.

Light Liam
The Gunman virker ærligt talt som et forsøg på at kapitalisere på successen fra Liam Neesons Taken-serie. En gammel amerikaner bliver jagte sagesløst i Europa, og uddeler tæsk i spandevis, selvom han egentlig ikke har ressourcerne til det. Vi bliver endda undervejs introduceret til store og kendte skuespillere som Javier Bardem, Idris Elba og Ray Winstone, der alle spontant dukker op i enkelte scener og lige så hurtigt forsvinder ud af filmen.

Det korte af det lange er dog, at filmen er kedelig. Historien giver ikke rigtig mening, karaktererne opfører sig virkelig mærkeligt, hvoraf særligt Bardems tilstedeværelse er allermest malplaceret, fordi han opfører sig som om han er med i et spansk melodrama og ikke en spændingsfilm, med eksplosioner og vidtrækkende konspirationer. Det eneste, der redder filmen er, at Sean Penn er så hærget, at det ikke er svært at tro, at han er en nedslidt og døende mand, der er på flugt. Er man dog interesseret i mere end en døende Penn, bliver man fælt skuffet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Mis. Label.

Titel: The Gunman
Original Titel: The Gunman
Premieredato: 31. juli 2015
Instruktør: Pierre Morel
Skuespillere: Sean Penn, Javier Bardem, Jasmine Trinca, Ray Winstone, Idris Elba
Spilletid: 115 min.
Selskab: Prone Gunman Productions, United International Pictures, 2015
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...