Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Hitchhiker – Vol 1.

5. november 2007 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Hitchhiker – Vol 1. billede

Nu er det muligt at hygge sig med de små uhyggelige og suspencefyldte film der tilsammen udgør 80’er Tv-serien The Hitchhiker Vol 1.

I 1983 præsenterede Tv selskabet HBO deres nye serie The Hitchhiker, der bestod af små individuelle film på omkring 30 minutters varighed. På denne DVD udgivelse kan man se 9 afsnit af serien. Afsnittene er ikke præsenteret i nogen kronologisk orden, og er hentet fra forskellige sæsoner, hvilket ikke betyder noget da hver historie har dens egen slutning. Men man kan nu alligevel godt undre sig over, hvorfor de ikke er blevet udsendt sæson for sæson.

Page Fletcher er The Hitchhiker, der vandre ud af de lange støvede og ensomme veje, der alle gemmer på minder og fortællinger, der kan få det til at løbe koldt ned af rygge på selv den mest hærdede langturschauffør. The Hitchhiker præsentere de små film der ellers ikke har noget at gøre med hinanden, udover hans kommentarer i starten og slutningen.

Denne dobbelt DVD indeholder 9 film i serien. Nedenstående er en kort gennemgang af de 9 finurlige historier.

Episode 1 – Last Scene.

Hvad gør en filminstruktør ikke for at få det bedste ud af sin skuespillerinde. I det her tilfælde handler det om indspilningen af en gyserfilm, hvor den kvindelige hovedrolle også i virkeligheden jages af en mystisk mand med maske og springkniv. Men hvem er den mystiske person der tilsyneladende stræber hende efter livet. Den blonde skuespiller må tage sagen i egen hånd, og en gang for alle bevise at hun kan sit fag.

Episode 2 – Nightshift.

På et plejehjem terrorisere en slem sygeplejerske de gamle. Men en dag kommer en ny til stedet. Han bærer en stor diamantring, som helt sikkert er mange penge værd. Sygeplejersken og hendes medsammensvorne beslutter sig for at stjæle den. Men hvem er den gamle egentlig, og er han overhovedet menneske?

Episode 3 – The Miracle of Alice Ames.

En præst, der er knap så troende som andre i hans fag, bruger prostituerede til at skaffe penge til ham og hans kirke. En dag komme ren ny pige til menigheden, og snart ligger hun også i missionærstilling, for at vise hendes tro på ægte kærlighed. Men noget uventet sker, og pigen får mærker på hænder og fødder som Jesus på korset.

Episode 4 - Ghostwriter.

En ukendt forfatter arrangere hans egen død så han kan blive kendt og elsket af folket, og derved få den berømmelse han altid har tørstet efter. Men også hans kone og hans forlægger er involveret i planen, og spørgsmålet er nu hvem der snyder hvem i det udspekulerede 3 kants drama.

Episode 5 - Man’s best friend.

En mand bliver smidt ud af konen. Han får lov til at bo i hans vens hus ved stranden, og der møder han en mystisk hvid hund. De bliver mere end blot venner og sammen drager de på et blodigt hævntogt. Men er hunden virkelig eller er den blot en del af mandes forvirrede fantasi.

Episode 6 – W.G.O.D.

En radioprædikant spreder sit glade budskab om tro håb og tilgivelse ud over hele nationen. Men hans fortid gemmer på en barsk og uhyggelig sandhed der involvere et nært familiemedlem, og spørgsmålet er hvem der kan redde en troens mand, fra hans syndige fortid.

Episode 7 – Homebodies.

2 forbrydere er på flugt fra fængslet, og syntes det ser ud som en god ide at gemme sig i et tomt hus, langt væk for deres forfølgere. I huset der fungere som et prøvehus finder de flere problemer end de havde drømt om i deres værste feberdrømme.

Episode 8 – Why are you here?

Jerry Rulac er en fremsynet Tv-journalist der skaber reality Tv når det er bedst. Han sender live fra nattens lystige liv og præsentere seerne for sex, drugs og rock’n’roll i bedste 80 stil. Men det kan være svært at stå for presset når man har alle herlighederne så tæt inde på livet, og det må Rulac erkende på værste vis.

Episode 9 – In the name of love.

Jackie Dresser arbejder for de mest lyssky elementer i underverdenen. Hun er god til sit job som lejemorder og begår aldrig fejl. En mission sender hende på en rejse, hvor hun møder den charmerende fitnessinstruktør Johnnie. Men nogen gange kan det være fatalt at blive forelsket, for da er alle paraderne sænket, og i et job som lejemorder kan selv den mindste uopmærksomhed få dødelig udgang.

Selvom de fleste af historierne er velskrevne, så er det hele en anelse forældet, og de scener hvor The Hitchhiker bryder ind i historien, og kommer med moralske og spydige replikker virker i visse tilfælde ret kitchede, og det virker bestemt ikke spor cool, som det nok var tænkt i første omgang. Men hvis man kan se igennem fingre med det, så virker flere af de små skæbnefortællinger bestemt ganske underholdende. Nogle af dem bærer et overnaturligt twist som Episode 2 - Nightshift, men langt de fleste er historier om menneskers ondskab, had og degenerede tanker der får dem ud på kanten af livet. Flere af fortællingerne er fyldt med plot twists der er så velskrevne at de faktisk overrasker. Bedst i denne stil er Episode 1 – Last Scene og Episode 4 – Ghostwriter.
En god og spændende ting ved serien er, at der er mulighed for at opleve unge udgaver af nu garvede skuespillere. Serien havde mange forskellige instruktører, og her i Vol 1 kan man opleve den kontroversielle Paul Verhovens indspark, Last scene der bestemt også hører til blandt toppen.

Hvis du er en af dem der så serien dengang i 80’erne så er gensynet sikkert kærkommen, og trods de som før nævnte små forældede detaljer vil du med sikkerhed finde at denne Tv-serie stadigvæk holder vand så mange år efter. Er du ny og ganske jomfruelig i dit forhold til denne seværdige Tv-serie, så bør du give den en chance, da den bestemt har langt større underholdningsværdi end de fleste Tv-serier af i dag. Dejligt at se en serie der ikke ligger fingre imellem, når det kommer til modbydelige og tvistede historier.

Ekstramateriale.

På flere af de små film er der mulighed for at hører instruktørens kommentarer. Det er ikke lige spændende det hele, men Paul Verhoven er som altid værd at høre på. Der er kommentarspor på Episode 1, 2, 4, 5, og 7.
Den samlede karakter for ekstramaterialet bliver 2 ud af 6 mulige stjerner.

De 9 små film kan ses med Danske, Svenske, Finske, Engelske, Græske, Portugisiske, Polske, Hollandske og Norske undertekster og lyden er præsenteret i 2.0 Dolby Surround.

Billedet bliver præsenteret i dets originale Tv-format, og fremstår en anelse uskarpt, hvilket er tilgiveligt da der sikkert ikke findes pænere orginaler at tage en kopi fra. Det er heldigvis ikke så slemt at det ødelægger noget af underholdningsværdien.

Der er udgivet endnu en Dansk dobbelt DVD The Hitchhiker Vol 2 med endnu 8 udspekulerede historier, så hvis du er blevet fanget af de ofte makabre og blodige fortællinger, er der mulighed for at drage på endnu en spændende tur med The Hitchhiker.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Warner Brothers.

Titel: The Hitchhiker – Vol 1.
Original Titel: The Hitchhiker – Vol 1.
Premieredato: 30. oktober 2007
Instruktør: Paul Verhoven, Phillip Noyce, Carl Schenkel.
Skuespillere: Gary Busey, Peter Coyote, Willem Dafoe, Helen Hunt, Margot Kidder, Joe Pantoliano, James Remar, Brad Davis, Geraldine Page, Page Fletcher.
Spilletid: 226 min.
Selskab: HBO. 1983-1989.
Genre: Thrillerbanner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...