Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Holiday

8. december 2006 af Maria Moni

3 stjerner Skriv en kommentar

The Holiday billede

The Holiday er en sød og ukompliceret julekomedie om fire personer, som finder kærligheden, når de mindst venter det.

Nancy Meyer, som stod bag den vellykkede ”What Women Want” (2000) og den herlige ”Something’s Gotta Give” (2003), er nu tilbage med den noget mere tvivlsomme ”The Holiday”, som på trods af sin stjernebesatte rollebesætning ikke lever op til sine forgængere.

Filmen tager udgangspunkt i to kvinders ulykkelige kærlighedsliv på hver side af Atlanten. Iris (Kate Winslet), som bor i England, er ulykkelig forelsket i kollegaen Jasper (Rufus Sewell). Amanda (Cameron Diaz), som bor i Californien, har lige fundet ud af, at hendes kæreste er hende utro. Det er snart Jul, og da ingen af de to kvinder har lyst til at sidde alene på Juleaften, ender det med, at de bytter hus i fjorten dage.
Mødet med de nye omgivelser gør stort indtryk på begge kvinder. Iris falder hurtigt til i det venlige og varme Californien. Hun bliver både venner med Amandas nabo, den legendariske manuskriptforfatter Arthur Abbott (Eli Wallach) og filmkomponisten Miles (Jack Black). Lidt vanskeligere er det for Amanda, som finder Iris’ hjemby for både kold og trist. Dog ændres hendes indstilling til den mørke landsby drastisk, da hun møder Iris’ charmerende bror Graham (Jude Law).
Amanda indleder et hedt forhold til Graham med en fælles aftale om, at der ikke skal være noget seriøst mellem dem. Men inden de får set sig om, er de begge dybt forelsket i hinanden.
Iris som stadig har svært ved at give slip på sin ulykkelige forelskelse opdager til sin store overraskelse, at hendes følelser har ændret kurs. Hun er ikke længere forelsket i den egoistiske Jasper, men ser sig stadig mere og mere tiltrukket af Miles. Nu står de to kvinder overfor et stort dilemma. Skal de ignorere deres følelser og miste chancen for at opleve den store kærlighed, eller skal de give los og risikere at blive såret igen.

”The Holiday” er en lidt skuffende oplevelse, når man tager Nancy Meyers tidligere film i betragtning. Filmen har sine gode momenter og skuespillet fungerer udmærket. Meyers, som ligeledes har skrevet manuskriptet, har valgt at matche Kate Winslet med Jack Black og Cameron Diaz med Jude Law. Begge match, er efter min menig, gode og skuespillerne formår at spille godt op til hinanden. Derfor er det også ærgerligt, at Meyers ødelægger den gode julestemning ved at trække filmen i langdrag. Hver gang filmen kommer lidt op i gear, slår Meyers bremsen i ved at medtage alt for meget fyld og alt for mange endeløse samtaler. Synd for en film, som ellers havde et meget større potentiale.

Titel: The Holiday
Original Titel: The Holiday
Premieredato: 8. december 2006
Instruktør: Nancy Meyers
Skuespillere: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, Edward Burns, Rufus Sewell, Miffy Englefield, Emma Pritchard, Sarah Parish, Shannyn Sossamon.
Spilletid: 138 min.
Selskab: Columbia Pictures, 2006
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...