Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Herself
Herself billede

Trolls På Verden...
Honest Thief


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The House Of The Devil.

24. november 2010 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The House Of The Devil. billede

En pokkers uhyggelig historie om sataniske ritualer, gamle huse og en dejlig naiv barnepige der må så meget ondt igennem, før det hele bare bliver endnu mere modbydeligt.

Den unge Samantha ( Jocelin Donahue) læser på collage, og ønsker brændende at tjene lidt penge i fritiden, specielt nu hvor hun har lejet sig ind på det perfekte værelse. Derfor tager hun imod den mystiske Mr. Ulman's tilbud om at være barnepige i hans hjem. Da Samantha ankommer til det store gamle hus i udkanten af byen, klods op af en faldefærdig kirkegård, indrømmer Mr. Ulman (Tom Noonan) dog, at det ikke er et barn Samantha skal passe, men hans gamle mor, der bare ligger stille og roligt på hendes værelse. Mr. og Mrs.Ulman (Mary Woronov) tager afsted, og Samantha er helt alene i det gamle hus. Eller helt alene er hun jo ikke, for der er den gamle mor. Men hvor er hun? og hvad er det for mærkelige lyde der høres i det store uhyggelige hus? Hvem er familien som Samantha finder billeder af?, og hvad har aftenens måneformørkelse med det hele at gøre? Pludselig befinder Samantha sig i et spindelvæv af satanisme og blodige ritualer, som er langt væk fra det hun plejer af lave som almindelig barnepige.

Når man ser en film som denne føler man sig herligt hensat til de glade 70'ere og 80'ere, hvor alle de gode gyserklassikere blev skabt. The House Of The Devil er et nostalgisk tilbageblik, og samtidig en super uhyggelig film der nok skal skræmme livet af nutidens publikum også.

Instruktør, forfatter og klipper Ti West har konsekvent gået efter at lave en film, der læner sig op af horror klassiker som The Amitivill Horror, Texas Chainsaw Massacre, Rosemarys Baby og hvad der ellers blev skabt af horrorfilm op igennem 70'erne og 80'erne. Alene teksterne først i filmen er en hyldest til de gamle klassikere. Heldigvis er det lykkedes rigtigt godt at genskabe den helt specielle charme og atsmofærde disse ældre klassikere indeholder. Ti West har ramt plet med The House Of The Devil, og stilsikkert lavet en film, der giver en lyst til at se den igen, i det øjeblik den sidste stump rulletekst er løbet over skærmen.

Jocelin Donahue er velvalgt som hovederollen Samantha, og hendes udseende og tøjstil får hende til at fremstå som en ung Karen Allen. Smuk, uskyldig og samtidig en pige med ben i næsen. Uhyggeligt modspil får hun af Tom Noonan som den mystiske Mr. Ulman, og Mary Woronov som den endnu mere mystiske Mrs. Ulman. Sjovt for fans af genren er det at en ældre, men stadigvæk karismatisk Dee Wallace har en mindre rolle i historien.

Effekterne og den blodige sminke sidder lige i skabet, og da der lidt over en halv time inde i historien blæses et hovede af med et skud på klods hold midt i ansigtet på en af birollerne, sidder man meget overrasket, og samtidig yderst henrygt over hvor godt det er lavet. Gode gamle Tom Savini kunne ikke have udtænkt det bedre.

The House Of The Devil starter langsomt op, og som et godstog af uhygge der langsomt med sikkert kommer op i fart, sniger den sig ind i din sjæl og tager et solidt kvælertag, der sikkert og overbevisende strammes og strammes indtil det hele eksplodere i et klimaks der intet overlader til fantasien, og hvor alt går op i et inferno af blod, satanisme og en modbydelig finale, man som rystet tilskuer sent vil glemme. Dejligt er det at se en film, der tager genren seriøst, og dejligt er det også at den samtidig med at være en hyldest, også kan stå på egne ben, og med sikkerhed vil skræmme livet af de fleste. Kan varmt anbefales hvis man trode at genren var udtømt og gået i et MTV-agtigt selvsving. The House Of The Devil beviser, at det stadigvæk kan være uhyggeligt at se gyserfilm hjemme i dagligstuen.

Ekstramateriale.

Her er det muligt at se filmens super fangende trailer, et galleri med billeder fra filmen og nogle desværre mindre intresante fraklippede scener fra filmen. Mere interessant er et spændende program om filmens tilblivelse, hvor vi er med på set, og ser en masse om hvordan effekter osv. er blevet til.
Det er også muligt at hører 2 forskellige kommentarspor hvoraf det med Ti West og Jocelin Donahue er det mest interesante.

Samlet karakter for ekstramaterialet bliver 4 stjerner ud af 6 mulige.

Ther House Of The Devil er flot overført til DVD og billedet står skræmmende skarpt i de mange mørke scener. Lyden kan nydes i Dolby Digital 2.0 og 5.1.

Filmen kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

The House Of The Devil er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: The House Of The Devil.
Original Titel: The House Of The Devil.
Premieredato: 16. november 2010
Instruktør: Ti West.
Skuespillere: Jocelin Donahue, Tom Noonan, Mary Woronov, Dee Wallace.
Spilletid: 95 min.
Selskab: 2009
Genre: Gyser
Søde og super seje Jocelin Donahue.
Søde og super seje Jocelin Donahue.
Noget ikke helt rart gemmer sig i det gamle hus.
Noget ikke helt rart gemmer sig i det gamle hus.
Tom Noonan som den mystiske Mr. Ulman.
Tom Noonan som den mystiske Mr. Ulman.


banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...