Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Last Gentleman

9. september 2019 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Last Gentleman billede

Perfekt afrunding for den nu frivillige pensionist Robert Redford. Man bliver ganske enkelt glad i låget af, at se et ikon forlade sit virke på så værdig en måde, som det er tilfældet her.

Han holder sig altså fortrinligt, den gode gamle Robert Redford. Fødselsattesten siger 83 år, men i The Last Gentleman spiller han altså den ”kun” 70 årige bankrøver Forrest Tucker. Filmen her er samtidig Robert Redfords svanesang, for han har fuldt fortjent valgt at lade sig pensionere. Han var ellers en skuespiller, som jeg havde skudt til at blive ved til den bitre ende. Omvendt kan jeg sagtens unde ham et otium her og nu, for hvis man kigger tilbage på hans gloværdige karriere, så er der kun at bøje sig i støvet: Butch Cassidy and The Sundance Kid, Sidste Stik, Hestehviskeren, Spy Game, Tre Døgn For Condor, The Great Gatsby, Et Frækt Tilbud, Alle Præsidentens Mænd, Mit Afrika, All Is Lost, Vore Bedste År, Manden Der Ikke Kunne Dø, Ordinary People, En Ny Dag I Livet, Ved Floden, Quiz Show, Tid Til Kærlighed, Brubaker, Lions For Lambs, Sneakers… Ja, skal vi ikke bare stoppe her? Og husk så også at han både har instrueret og produceret mange film samt været medskaber til Sundance Film Festival. Fuldt fortjent at Redford tilbage i 2002 fik tildelt en æres-Oscar.

Men hvem er så denne Forrest Tucker? Jo, han er en sofistikeret og udspekuleret bankrøver, som sammen med sine medsammensvorne (Danny Glover fra Dødbringende Våben og sangeren Tom Waits) nøje planlægger hvordan og hvorledes de skal slippe afsted med byttet. Tuckers tilgang er dog meget ulig andre bankrøvere. Han er nemlig hverken aggressiv eller desperat. Rolig, smilende og afbalanceret, for ikke at tale om hans omsorg for det personale han konfronterer. Han er med andre ord en gentleman. Snart får Tucker og hans kumpaner kælenavnet Gammelmandsbanden – et passende navn tildelt af medierne. Dog bliver det en helt anden genstand end penge, som Tucker siden bliver interesseret i at erhverve sig. Han støder nemlig tilfældigt på den skønne Jewel (Sissy Spacek – Carrie), som vinder hans hjerte. Selvom Tucker er en venlig forbryder, så er han jo altså stadig lovovertræder. Det betyder også at politimanden John Hunt (Casey Affleck – Manchester By The Sea) sættes på sagen. Men at fange en så gammel og rutineret bankrøver er ikke sådan lige til.

Dette er den perfekte afsked med Redford. Han får lov til at vise lidt kant og evner, men samtidig er han bare 100 % elskelig. Filmtitlen siger nærmest det hele, selvom den er oversat fra The Old Man And The Gun. En spøjs anekdote er at fortællingen om Forrest Tucker såmænd er autentisk, om end der er taget sig nogle kunstneriske friheder i filmatiseringen. The Last Gentleman er sådan en rigtig likeable sag, som indeholder både lidt drama og kærlighed. Man føler sig virkelig tilpas efter at have bevidnet Redfords tilbagetræden, godt bakket op af specielt Glover og Waits.

Jeg tror på hans ord om at dette var sidste skud i bøssen. Hvor vil han dog blive savnet, men godt at han stadig er her og det samme er hele hans imponerende filmografi. Snyd ikke dig selv for en solid oplevelse, som jeg tildeler fire stjerner.

Udgivelsen indeholder ikke særligt bonusmateriale ud over trailers.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: The Last Gentleman
Original Titel: The Last Gentleman
Premieredato: 29. august 2019
Instruktør: David Lowery
Skuespillere: Robert Redford, Sissy Spacek, Danny Glover, Tom Waits, Casey Affleck, Tika Sumpter, Gene Jones, Barlow Jacobs, Teagan Johnson, Jennifer Joplin, Augustine Frizzell
Spilletid: 93 min.
Selskab: Fox Searchlight Pictures, Endgame Entertainment, Sailor Bear Films, 2018
Genre: Drama , Krimi


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...