Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

The Mandalorian - sæson 2 (Disney+)

22. december 2020 af Jesper Poulsen

6 stjerner Skriv en kommentar

The Mandalorian - sæson 2 (Disney+) billede

En fuldstændig uimodståelig præstation. Sæson 2 evner nærmest at overgå sin forløber. Otte kompakte afsnit med al den spænding, action og humor, som du ikke anede at du havde brug for. Den ægte Star Wars-feeling er atter en realitet!

Så er dusørjægeren tilbage. Skal vi kalde ham for vores anti-helt, da han jo i første sæsons premiere-afsnit udviste skødesløs adfærd for ussel mammon, men siden viste sig at have et stort hjerte inde bag den massive rustning? Din Djarin er navnet, hvilket blev afsløret i det afsluttende afsnit, og sæson 2 er scenen for at få sat navn på den lille grønne tingest med de store ører. ”Baby Yoda” er erstattet med Grogu. Ellers er alt ved det gamle. Vores mandalorianer er fortsat på vej ud i Star Wars-landskabet for at finde frem til Grogus slægt. Det byder fortsat på afdækkelse af mærkelige miljøer og skæve væsner. Nogle venlige, andre modbydelige. Dermed kan jeg også allerede nu afsløre at alt fortsat er i skønneste orden, og at Jon Favreau og hans instruktør-team har solidt fat i den lange ende. Serieformatet sejrer igen i 8 friske afsnit af denne rum-western.

Det er stadig Pedro Pascal (Game Of Thrones), som vi følger troligt gennem serien, mens der atter støder mindre gæsteroller op til velkendte navne. Eksempelvis er det John Leguizamo, som lægger stemme til den enøjede Gor Koresh, mens sæson 2 også gæstes af Timothy Oliphant (Hitman, Justified, Die Hard 4), Michael Biehn (Terminator, Aliens, Navy Seals), Rosario Dawson (Men In Black 2, Sin City, Syv Liv) og Temuera Morrison (som gentager sin rolle som Boba Fett). Tilmed er der vel ikke et øje tørt, da Mark Hamill også får lidt skærmtid, da Luke Skywalker også lige kigger forbi. Giancarlo Esposito (The Usual Suspects) er fortsat den hævnlystne Moff Gideon.

The Mandalorian er stadig stemningsmættet og fyldt med spænding ud i galaksens yderste kroge. Tilsat den rette balance mellem humor og action, således at det ikke tager overhånd og bliver for børnevenligt. Dejligt at se at Disney-koncernen også kan rumme denne del, men til al held er Star Wars i hænderne på Favreau atter Star Wars. Din Djarin er, ud over sin mission, på udkig efter andre mandalorianere. Det bringer ham til de gamle mineby Mos Pelgo, hvor han finder mere end han havde håbet på. Men det er kun starten på den lange rejse, som blandt andet også byder på en konfrontation med edderkoppe-monstre, flugt fra et par X-wings og et besøg på planeten Trask. Grogu er her i sæson 2 heller ikke så let at styre længere, for det lille væsen er blevet pokkers nysgerrig, hvis der forekommer at være noget spiseligt i nærheden. Han skal helst ikke være uden for synsvinkel alt for længe ad gangen, hvilket sætter vores Mandalorian på prøve.

Endnu engang forbløffes man over at orkestreringen lykkes i samtlige otte afsnit. Der er intet tyndt øl, og fascinationen er lige stor, for hvert et nyt sted vores duo ender. Ganske vist ved man ikke, om der venter medgang eller modgang blandt de forskellige karakterer, som dukker op. Man kan selv sidde og gætte med, når en skummel skikkelse beskuer Din og Grogu fra strengt taget hvert et gadehjørne. Betyder det belønning eller belastning? The Mandalorian sæson 2 øger nærmest blot standarden for serien, og skulle man tro at den første sæson var begynderheld, så tro om igen. Serien her er ganske enkelt den absolut bedste sci-fi-serie i nyere tid. Jeg er vild med det hele. Ikke bare handlingen og figurerne, men for eksempel også den detaljerigdom som hver enkelt flække byder på, og så underlægningsmusikken, som er passende og dejligt mindre følende og symfonisk, som i episode 4, 5 og 6. Overordnet set, så er dette altså et stykke verdensklasse! Karaktergivningen giver helt sig selv. Særligt, hvis du tilmed har læst denne signaturs anmeldelse af sæson 1.

Instruktørfeltet har en stribe gengangere, men Favreau instruerer altså selv sæsonens første afsnit og giver også chancen til Carl Weathers (som selv spiller en væsentlig rolle i serien) samt selveste Robert Rodriguez (Desperado, From Dusk Till Dawn, Planet Terror). De har hver sin stil, men på intet tidspunkt afviger det fra seriens sammenhæng. Det er en ganske imponerende bedrift, men vidner også om at fabelagtigt stykke arbejde med manuskriptet. Hovedplot ledsaget af eventyr undervejs, og så en sikker fremdrift mod et brag af en finale, som man sent vil glemme. Jøsses altså. Se så at få den sæson 3 i kassen – og uploadet i en fart!

Titel: The Mandalorian - sæson 2
Original Titel: The Mandalorian - season 2
Premieredato: 30. oktober 2020
Instruktør: Jon Favreau, Peyton Reed, Robert Rodriguez, Carl Weathers, Dave Filoni, Bryce Dallas Howard, Rick Famuyiwa
Skuespillere: Pedro Pascal, Giancarlo Esposito, Timothy Olyphant, John Leguizamo, Amy Sedaris, Rosario Dawson, Michael Biehn, Temuera Morrison, Carl Weathers, Mark Hamill, Gina Carano, Bill Burr, Mercedes Varnado, Ming-Na Wen, Omid Abtahi, Misty Rosas
Spilletid: 323 min.
Selskab: Disney, 2020
Genre: Action , Adventure , Sci-Fi
Streaming service: www.disneyplus.com


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...