Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bølle På Eventyr
Bølle På Eventyr billede

The Outpost
Undtagelsen
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Marx Brothers Collection

4. september 2004 af René Hyldig

5 stjerner Skriv en kommentar

The Marx Brothers Collection  billede

Fire af de mest morsomme og populære film, fra et af verdens mest elskede teams for første gang på DVD...!

The Marx Brothers Collection består af fire af Marx Brothers film:

A Night At the Opera / Halløj i Operaen

Filmen er fra 1935, instrueret af Sam Wood, og naturligvis i sort/hvid. Det er Marx' Brothers allerbedste, ja muligvis endda verdens sjoveste film. Brødrene - i form af Groucho som Otis B. Driftwood og Chico og Harpo som hhv. Fiorello og Tomasso -vender op og ned på frøken Claypool's opera i deres iver efter at hjælpe to unge håbefulde elskende.
Det elskende par forhindres i at være sammen fordi han ikke bliver anerkendt som tenor, men ved Marx' Bros'
mellemkomst får de erstattet operaens oprindelige tenor med den håbefulde unge mand, så han kan få sin chance.

Undervejs får brødrene ydmyget parrets kedelige og snobbede fjender, ligesom vi får masser af Marx' Bros stunts, gags, one-liners, og musikalske riffs. Filmen rummer også den berømte scene med en skibskahyt fyldt til bristepunktet med mennesker. Guddommeligt! Og så kan man jo lige spole tilbage og ta' scenen en gang til, så man er sikker på at få det hele med.
Eneste mangel er Zeppo Marx, som på dette tidspunkt havde forladt gruppen. Filmens gode historie binder alle de skøre indfald fint sammen, og som supplement til brødrenes fabelagtige humor leverer den evindelige Margaret Dupont
som frøken Claypool og Sig Ruman som Hermann Gottlieb også nogen gevaldige grin. Et par af filmens blind-passager jokes er genbrug fra Monkey Business, en Marx Bros film fra 1931.

91 minutter.

Ekstra-materiale:
Kommentar-spor ved Leonard Maltin
Remarks on Marx - ny dokumentar
uddrag fra the Hy Gardner Show med Groucho Marx 01.01.1961
To MGM årgangs-bidder: Sunday Night at the Trocadero, og Robert Benchley's Oscar-vinder How To Sleep
Biograf trailer

At the Circus / En Dag i Circus

Årstallet er 1939, og det er Edward Buzzell der instruerer.

Jeff Wilson (Kenny Baker) driver et lille circus, men uheldigvis skylder han sin partner Carter (James Burke) 10.000 dollars, og inden har får betalt dem, bliver de stjålet fra ham, af Carters kumpaner, således at Carter nu kan overtage circus'et. Da han har frasagt sig sin tante Mrs. Susan Dukesburys penge - Dukesbury spilles naturligvis af Margaret Dumont - er gode råd dyre, men selvfølgelig træder Antonio Pirelli (Chico Marx) og Punchy (Harpo Marx) hjælpende til, på deres helt egen måde, og desuden hidkalder de den berømte sagfører J. Cheever Loophole (Groucho Marx), i forsøget på at finde tyven og få pengene tilbage, og redde circus'et fra Carter.

Undervejs trakteres vi med Grouchos klassiker "Lydia The Tattooed Lady".

Måske ikke Marx Bros bedste film, men mindre kan også gøre det. Dialogen er knap så skarp som i tidligere film, og ikke slet så anarkistisk som fx. Dock Soup, men kombinationen Groucho/Dumont ta'r som altid kegler, så skidt med at romantikken mellem de unge elskende Jeff og Julie (Florence Rice) fylder lidt rigeligt. En klassisk harpe-scene hvor Harpo giver "Swing Low Sweet Chariot" til bedste snydes vi heller ikke for. Og musical-delen er behersket.

Desuden har filmen den måske flotteste afslutnings-sekvens af alle Marx Brothers film, med de tre brødte, Margaret Dumont, skurken og en gorilla der alle kaster sig rundt i trapezer - storslået!

89 minutter.

Ekstra-materiale:
Klassisk kortfilm "Dog Haze"
Klassisk tegnefilm: "Jitterbug Follies"
Biograf trailer

Go West / Sæt Dampen Op

S. Quentin Quale (Groucho) drager mod vest for at finde lykken. Undervejs møder han de to skøre brødre Joseph og Rusty Panello (Chico and Harpo) på en jernbanestation, hvor de franarrer ham hans penge. Brødrene er også på vej vestpå, på jagt efter guld. Vel fremme møder den en gamle guldgraver Dan Wilson hvis mine med det poetiske navn Dead Man's Gulch, er tom. De låner ham deres sidste 10 dollars så han kan starte et nyt liv, og får til gengæld overdraget minen. Men hvad Wilson ikke ved, er at hans datter Evas kæreste, der uheldigvis er søn af ærkerivalen Terry Turner, har truffet aftale med et jernbaneselskab om linieføring tværs gennem Wilsons jord, i håb om at gøre Wilson rig og bilægge striden. Men så kommer den onde mr. Beecher på tværs...

Ved Louis B. Mayer's mellemkomst blev Buster Keaton hyret som medforfatter til drejebogen til Go West. Keatons indfyldelse ses bl.a. af filmens tog-scener. Desværre er det ikke tilstrækkeligt til at løfte denne film, der er en af brødrenes svagere. Angiveligt var samarbejdet mellem Keaton og Groucho langt fra godt. Det til trods, er der masser af god underholdning, nyd fx. scenen på banegården hvor Groucho prøver at narre Chico og Harpo, den er genial! Togrejsen hvor toget efterhånden rippes totalt er også meget underholdende. Men Margaret Dumont savnes kraftigt, Groucho har ingen at spille op imod, og selv om brødrenes store komiske talent kommer til udfoldelse, er de langt fra deres optimale formåen. Filmen er simpelthen for konventionel, der er alt for lidt af Marx brothers
sædvanlige anarki.

77 minutter.

Ekstra-materiale:
Klassisk kortfilm: "Quicker 'N a Wink"
Klassisk kortfilm: "Cavalcade of San Francisco"
Klassisk tegnefilm "The Milky Way"
Biograf trailer

The Big Store / Ballade I Butikken

Stormagasinet Phelps Department Store skal sælges, men direktøren har visse uregelmæssigheder i regnskaberne som han ikke ønsker kommer frem, og da Tommy (Tony Martin) - den ene ejer af stormagasinet - forsøges myrdet, hyrer den anden ejer Matha (Margaret Dumont) verdens værste privatdetektiv til at beskytte ham - Wolf J. Flywheel (Groucho).

Filmen ofrer for meget opmærksomhed på plottet til fordel for Brødrenes eskapader. MGM ofrede kun en enkelt manuskriptforfatter på denne film, og gav heller ikke - som tidligere - Marx bros chancen for at prøve deres sketches af live først, og det kan desværre godt ses. Tendensen med at Marx bros bliver løbet over ende er også fremherskende i denne film, det bliver lidt ynkeligt. Det skal dog siges, at jeg husker filmen fra min barndom, og som en af de skæggeste dengang, så kvaliteten afhænger jo så sandelig af de alen der måles med. Det er en ringe Marx bros film, men en fortrinlig komedie målt imod alle mulige andre morsomme film. Endvidere er Margaret Dumonts tilstædeværelse som altid guld værd.

83 minutter.

Ekstra-materiale:
Klassisk kortfilm: "Flicker Memories"
Klassisk tegnefilm "Officer Pooch"
Biograf trailer

Filmene er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: The Marx Brothers Collection
Original Titel: The Marx Brothers Collection
Premieredato: 14. september 2004
Instruktør: Sam Wood, Edward Buzzell, Charles Reisner
Skuespillere: Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Margaret Dumont
Spilletid: 340 min.
Selskab: Metro-Goldwyn-Mayer, Warner Home Video, 2004
Genre: Humor
Link: http://www.warnervideo.com/marxbrosdvd/main.html


banner
Overskrift Højre Block
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
Sangklubben
Mit tunesiske ev...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...