Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Prince

4. januar 2015 af Kristian Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Prince billede

Uoriginal men underholdende actionfilm…

Regnvåde og kedelige aftner er som skabt til film som ”The Prince”. Det er actionramasjang, der ikke kan overbelaste hjernekapaciteten. Det handler egentlig bare om at læne sig tilbage, tænde for hjemmebiografen og lade kugleregnen begynde.

Jason Patric spiller den pensionerede gangster Paul, der lever en stille tilværelse som mekaniker i Mississippi. Da Pauls datter forsvinder, må den hærdede forbryderkonge sadle op igen. Sammen med datterens veninde Angela (Jessica Lowndes) rejser Paul til New Orleans i håbet om at finde sin datter. Eftersøgningen bringer Paul på kollisionskurs med den hensynsløse Omar (Bruce Willis), der har overtaget Pauls rolle som gangsterkonge. Efter et mislykket attentatforsøg tyve år tilbage i tiden, har Omar et stort horn i siden på Paul, og han vil gøre alt for at afsluttet regnskabet.

”The Prince” minder lidt om Pierre Morels underholdende actionfilm ”Taken” fra 2008. Begge film omhandler en mand, der via en forsvunden datter, bliver konfronteret med fortidens synder. Men hvor ”Taken” var et ganske raffineret actionbrag, er ”The Prince” mere gumpetungt fortalt.
Plottet udvikler sig helt efter konventionerne, og der falder ingen overraskelser af undervejs.

Replikkerne er på grænsen til kliche, og skuespillerne, især herrerne Jason Patric, Bruce Willis og John Cusack, kører den hjem på rutinen.
Man skal med andre ord ikke forvente nogen form for nytænkning i ”The Prince”, som rent historiemæssigt bedst kan betegnes som en ren metervare.

Filmen er dog ganske hæderligt udført rent teknisk. Actionsekvenserne er veleksekverede og flot filmet, og den nærmest uendelige regn af kugler sørger for at mætte actionhungrende maver. Filmen er ligeledes stramt fortalt, hvilket er klædeligt når det gælder film af denne type. Der bruges ikke meget krudt på karakteropbygning og plotetablering. I stedet er der fokus på spændingselementerne i historien, og det fungerer langt hen ad vejen fint.

Men veludført action er desværre ikke nok til at hæve ”The Prince” op over det middelmådige, dertil er historien simpelthen for uoriginal.

Ekstramateriale
En enkelt lille dokumentarfilm om tilblivelsen af filmen er at finde på DVD udgivelsen af ”The Prince”. Man finder ligeledes en række trailere til kommende film. Der er ikke så meget at komme efter i ekstramaterialet, der i bedste fald kan betegnes som standard.

2 ud af 6 stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox.

Titel: The Prince
Original Titel: The Prince
Premieredato: 27. december 2014
Instruktør: Brian A Miller
Skuespillere: Jason Patric, Jessica Lowndes, Bruce Willis, Gia Mantegna, John Cusack, 50 Cent
Spilletid: 86 min.
Selskab: Hannibal Classics 2014/Scanbox Entertainment 2014
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...