Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Prince And Me

30. april 2004 af Henrik Andersen

1 stjerner Skriv en kommentar

The Prince And Me billede

På sit nye collage møder Paige, fyren Eddie der viser sig at værer kronprins af Danmark. Snart må Paige vælge om hun vil bytte sit hidtige liv ud med en fremtid som Prinsesse.

Paige Morgan ( Julia Stiller. ) er en ung ambitiøs universitets studerende fra Wisconsin, der efter endt uddannelse gerne vil gøre noget godt for verden, ved hjælp af hendes medvirken i Læger Uden Grænser.
Edvard ( Luke Mably ) har derimod ingen ambitioner. Men han ved også at han ikke har andet valg end at arve tronen efter sin far Kong Harald ( James Fox ) af Danmark.
Efter en række skandaler med piger og hurtige biler beslutter Edvard sig for at tage et smut på Collage i Wisconsin.
Her er han på egen hånd med sin hjælper og oppasser Soren. ( Ben Miller )
Edvard vælger at gå under navnet Eddie for ikke at blive genkendt. Han kommer til at arbejde i den kantine hvor Paige også tjener sine penge og snart er de også klassekammerater i kemi. Edvard hjælper Paige med hendes Shakespeare kursus og Paige hjælper så til gengæld Eddie med at vaske tøj og ellers klare sig igennem hverdagens små problemer.
Inden længe er der andet end bøger imellem dem, men da Eddies virkelige identitet går op for Paige, står hun over for et svært valg. Skal hun rejse med han til Danmark for at blive den kommende danske dronning, eller skal hun blive og leve sine egne drømme ud. Valget er svært, men Paige må tage en rask beslutning.

Martha Coolidge der står som instruktør for filmen har tidligere lavet film som VALLEY GIRL og RAMBLING ROSE med bl.a. Laura Dern og Diane Ladd.

Julia Stiles har før været med i en række ungdoms film. Senest har hun spillet overfor Julia Roberts i Mike Newells MONA LISA SMILE.

Luke Mably har haft en lang række mindre roller i forskellige film. Hans store gennembrud fik han i Danny Boyles moderne zombiefilm fra 2002, 28 DAYS LATER.

I THE PRINCE AND ME medvirker også nogle danske skuespillere i mindre roller.
Jesper Asholt er en dansk taximand, Niels Anders Thorn og Henrik Jandorf er Danske politikere og Claus Bue er biskoppen der til sidst i filmen kroner Edvard som den nye konge.

Ideen til THE PRINCE AND ME kommer ikke, som man skulle tro, fra det forstående royale bryllup, men derimod fra producer Mark Amin, hvis veninde havde læst på universitetet med en Hollandsk prins. Derfra udviklede historien sig til en spillefilm med mere end 50 skuespillere der blev fundet og castet fra hele verden, lige fra København over Prag til New York.

Universitetsscenerne og det der blev filmet på Paiges families farm, foregår i Amerika og blev filmet der. Men filmholdet måtte både til Prag og København for at skabe deres version af det danske kongehus.
Frederiksborg slot var filmholdets model, men langt de fleste scener, blev filmet i Tjekkiet, hvor mere end 900 forskellige slotte blev besøgt. Ikke mindre end fire forskellige slotte blev brugt for at skabe den rette illusion af det danske kongehus, som filmholdet havde forestillet sig det.
Prags toppede brosten kom også til at være stand-in for Københavns, mens Nyhavns karakteristiske udseende ikke kunne genskabes.
Under en af disse optagelser i København mødte instruktøren vores egen Prinsesse Alexandra og Martha Coolidge husker tilbage på hende som værende en meget charmerende dame. Og således smelter filmfantasi og virkeligheden nogen gange sammen.

Lad mig bare sige det med det samme THE PRINCE AND ME er en møj dårlig film. Den mangler charme og troværdighed, og så er den simpelthen for lang til at bære en så tynd historie.
Skuespillerne kæmper med de dårlige replikker. Specielt Julia Stiles spiller sin tid på sin ligegyldige rolle som Paige. Julia Stiles som var så god i MONA LISA SMILE. Man undre sig over hvorfor hun er med i en film som denne. Ja man undre sig i det hele taget når man ser THE PRINCE AND ME. Hvad er det lige de går og tror om Danmark over i Amerika. Det er tydeligt at se at de ikke har gidet ulejlige sig med at opstøve baggrundsviden om vores lille kongerige. Navnene har de valgt udfra gamle vikingenavne. Den gamle konge hedder feks. Kong Harald.
Da Prins Edvard bliver bedt om at nævne nogle danske personligheder nævner han H.C. Andersen og ( hold nu fast. ) Lars Ulric fra Metallica. Men det giver måske os danskere et godt indblik i hvad de kære amerikanere ved om vores land.
Desuden er det et irritations moment, at når filmen foregår i Danmark så taler alle statisterne dansk undtagen regeringen og kongefamilien. Dette kunne man vel have gået med til hvis historien havde været spændende, men da dette ikke er tilfældet bliver de små detaljer hurtigt et fokuspunkt.
THE PRINCE AND ME er absolut kun for hardcore fans af den royale feber, der for tiden hærger vores bette land. Alle andre er bedst tjent med at springe den over og i stedet åbne for Tv’et her den 14 Maj, og nyde det rigtige danske eventyr bryllup.

Titel: The prince and me
Original Titel: The prince and me
Premieredato: 30. april 2004
Instruktør: Martha Coolidge.
Skuespillere: Julia Stiles, Luke Mably, Ben Miller, James fox, Miranda Richardson, Elisa Bennet, Alberta Watson, John Bourgeois, Jesper Asholt, Henrik Jandorf, Niels Anders Thorn, Claus Bue
Spilletid: 107 min.
Selskab: Paramount Pictures, Lions Gate Films, Stillking, Sobini Films. 2004.
Genre: Humor
Link: http://www.princeandme.com

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...