Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Herself
Herself billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Producers / Forår for Hitler

4. august 2004 af Gert Sørensen

4 stjerner Skriv en kommentar

The Producers / Forår for Hitler billede

I kølvandet på musicalens sucess udsendes Mel Brooks’s klassiker Forår for Hitler endelig på DVD i Danmark.

Max Bialystock (Zero Mostel) var engang en stor musical producer på Broadway. I dag er han nødsaget til at foregive at elske gamle damer for at snyde dem for penge. Han har ikke råd til huslejen og slet ikke til huslejen. Da han får besøg af sin neurotiske revisor Leo Bloom (Gene Wilder) ændres dette dog. Leo får den ide at man kunne sælge et show til investorer flere gange og ved at sikre sig showet er et flop kan man putte investorernes penge direkte ned i lommen. En sikker plan, men først skal de bruge en musical som helt sikkert ikke vli overleve en enkelt dag på Broardway, og i Franz Liberkinds musikalske hyldest til Hitler ”Forår For Hitler” mener de at have fundet en sikker fiasko. Men med en rolle besætning bestående af hippier på stoffer og en nazistisk manuskript forfatter er det ikke helt så let som de havde håbet på.

Mel Brooks første film som instruktør er de sidste par år blevet opført som Musical i både New York og London. Sidst vandt den 12 Tonyer, der er teatrets svar på en Oskar, og en genindspilning er på vej med bla. Matthew Broderick, Naethan Lane og Nicole Kidman er på trapperne. Derfor har man valgt at udsende denne film for at tjene lidt ekstra på den opmærksomhed der er omkrig filmen lige nu, og ikke uden grund.

Forår for Hitler en er morsom film med et person galleri der langt overgår de fleste af nu dagens komedier. Hvor nutidens komikere oftest bruger ”gross out” humor har Mel Brooks i ”Forår for Hitler” valgt at bruge skæve personligheder og lader dem drive humoren. Skuespillerne spiller tilpas neurotiske og hysterisk morsomme. Zero Mostel er perfekt som den luskede producer med hentehår der forføre gamle damer for penge, og Gene Wilder er super som neurotisk revisor der ikke kan klare stress eller larm uden at få hysterianfald eller begynde hyper ventilere. Sammen udgør de et super team.

Man kan godt mære at Forår for Hitler er fra 1968, samt at det er Mel Brooks første film, men med en super præsentation af Zero Mostel der har filmens absolut sjoveste replikker. Er den ofte lidt skrabede klipning ikke noget man lægger synderligt mærke til.

Billedet er restaureret fint og der er ingen tegne på problemer med opløsningen. Men da denne udgave ikke indeholder noget nævneværdigt ekstramateiale har producenten jo også haft god plads på skiven til et ordentligt billede.

Lyden er Dolby Digital mono spor og det lyder hæderligt. Man kunne godt have fået lidt mere ud af et bedre spor, men da dette ikke er en effekt film er det et ok lydspor der her er med.

Forår for Hitler er i min mening en af de absolut sjoveste film nogensinde, så jeg havde håbet der hade været lidt ekstra materiale omkring filmen med men heldigvis er filmen alene alle pengene værd.

Filmen får 5/6 stjerner

Ekstra Materialet
Der er kun en enkelt trailer med på DVDen. Dette er langt under standarten for udgivelser og specielt en udgivelse som denne ville et kommentator spor eller 2 have været spændende.
Da ekstra materialet er nærmest ikke eksisterende får dette 0 stjerner.

Sandrew Metronome.

Titel: The Producers / Forår for Hitler
Original Titel: The Producers
Premieredato: 6. juli 2004
Instruktør: Mel Brooks
Skuespillere: Zero Mostel, Gene Wilder, Estelle Winwood, Dick Shawn, Renée Taylor
Spilletid: 88 min.
Selskab: MGM , SandrewMetronome, 1968
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
Freaky
Gud Eksisterer, ...
Secret Ingredient
Beck - Undercove...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...