Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Revenant

2. juni 2016 af Ronnie Bisgaard Mortensen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Revenant billede

Iñárritus og DiCaprios samarbejde er et cinematisk mesterværk.

Hvad får man hvis man krydser den firedobbelte Oscarvindende instruktør Alejandro G. Iñárritu, den tredobbelte Oscarvindende kameramand Emmanuel Lubezki og den Oscarvindende og femdobbelte nominerede skuespiller Leonardo DiCaprio? Svaret er en af årets bedste, flotteste og mest spektakulære film; The Revenant, der hev tre Oscar statuetter hjem ved årets Oscarshow i form af de tre førnævnte herrer. The Revenant er et cinematisk mesterværk som bør ses af alle med en kærlighed for filmmediet.

Pelsjægeren Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) bliver efter et bjørneangreb efterladt af sine kammerater i vildmarken på randen af døden. Tændt af en ild af hævntørst overlever han dog på utroligste vis og sætter sig for at kæmpe sig tilbage igennem vildmarken for at få hævn over de mænd, der efterlod ham til at dø alene og forladt.

Så vandt han endelig den Oscar, og heldigvis var det ikke blot en kompensation for de mange nomineringer, som DiCaprio har fået i løbet af årene uden at vinde. Efter min mening fuldt fortjent på trods af filmens sparsomme dialog. Til gengæld viser DiCaprio, hvor dygtig og mange facetteret en skuespiller han egentlig er. Igennem kropssprog og mimik formår han på realistiske vis at skildre en mand, der har intet at miste og alt at vinde i kampen for overlevelse og hævn. Og det er ikke så lidt han går igennem den kære DiCaprio. Overfor DiCaprio stråler Tom Hardy som et racistisk og egoistisk møgsvin af en halvskalperet pelsjæger. Hardy var også nomineret til en Oscar i Bedste Mandlige Birolle og skulle efter min mening have taget statuetten med hjem. Han er uhyggelig slesk og ulækker som DiCaprios værste fjende.

Til at føre os igennem vildmarken har Iñárritu endnu en gang brugt Emmanuel ”Chivo” Lubezki som sin kameramand, og han må siges at være en af de bedste i verden til netop det job. Tre år i træk har han vundet en Oscar for Bedste Kameraarbejde på henholdsvis Gravity (2013) og Birdman (2014), der sjovt nok også havde Iñárritu som instruktør. Kameraet bliver i The Revenant en medspiller, der på smukkeste vis fører os igennem vildmarkens barske realiteter, hvad enten det er et kæmpe supertotal shot af de sneklædte bjerge, hvor DiCaprio blot er en sort prik på skærmen, eller når kameraet er helt oppe i ansigtet på DiCaprio og fylder linsen med blod og tilånding. Eller i filmens vanvittige åbningsscene der er et over 10 minutter langt long take af et angreb mellem indianere og pelsjægerne. Man må bare erkende at Lubezki er en mester til at gøre kameraarbejdet til en integreret del af filmen uden at det ødelægger illusionen.

Har The Revenant slet ingen fejl tænker du så? Jo, den varer trods alt 2 timer og 30 minutter, hvilket godt kan føles en smule langt. Desuden er filmens afsluttende sekvens ikke så velintegreret i filmens samlede plot, men det er småting og det ødelægger for mig ikke den store oplevelse som The Revenant er. Det er helt klart en film som skal ses og elskes for sine filmtekniske færdigheder og sit skuespil; begge dele er outstanding. Se den på så stor en skærm som muligt med lyden skruet op for Alva Notos og Ryûichi Sakamotos musikalske score er med til at skabe en ramme omkring filmen, der emmer af storslåethed. The Revenant er efter min mening en af årets helt store filmoplevelser og det belønnes med topkarakter!

Ekstramateriale
Blu-Ray udgaven af The Revenant indeholder følgende ekstramateriale:
• A World Unseen
• Gallery

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: The Revenant
Original Titel: The Revenant
Premieredato: 2. juni 2016
Instruktør: Alejandro G, Iñárritu
Skuespillere: Leonardo Dicaprio, Tom Hardy, Kristoffer Joner, Will Poulter, Paul Anderson, Domhnall Gleeson, Forrest Goodluck, Joshua Burge, Duane Howard, Melaw Nakehk'o, Fabrice Adde, Arthur Redcloud
Spilletid: 156 min.
Selskab: Regency Enterprises, Fox Paramount, 2015
Genre: Adventure , Drama , Thriller
Link: http://www.revenantmovie.com/awards/


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...