Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Emma
Emma billede

A Beautiful Day ...
The Invisible Man
The Call Of The ...
Fremad


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The River King (Leje-DVD)

3. april 2006 af Kristian Jensen

2 stjerner Skriv en kommentar

The River King (Leje-DVD) billede

Mystikken breder sig i Nick Willings filmatisering af Alice Hoffmans roman Flodkongen.

Da den unge studerende August Pierce fra den fine privatskole Hadden School, findes druknet i en nærliggende flod, bliver landbetjenten Abel Gray sat på sagen. Var det et selvmord, uheld eller iskoldt mord der forsagede drengens død? Spørgsmålene hober sig op for den uheldige landbetjent Gray, der hurtigt indser at han er ude hvor han ikke kan bunde. Da et mord på en student ikke vil se pænt ud på Hadden skolens ellers pletfrie rygte, forsøger skoleledelsen, med alle midler, at besværliggøre opklaringsarbejdet for Gray.
Sammen med den unge lærerinde Betsy Chase, bliver Abel Gray involveret i en sag om korruption, løgne og bedrag, der rækker langt ind i det lille samfunds højere lag. Mystikken bliver ikke mindre, da en mystisk dreng dukker op midt i opklaringsarbejdet, for pludselig at forsvinde igen. Er Gray ved at blive skør?

Traileren til The River King, forsøger at sælge filmen som en thriller med et overnaturligt strejf, hvilket jo egentlig lyder meget spændende. Desværre lever filmen i sin helhed ikke op til denne påstand. Filmens tempo er alt for langsom og indholdsløs, og man ender med at sidde og kede sig gevaldigt.

Rollen som Abel Gray spilles af Edward Burns, kendt fra blandt andet Spielbergs ”Saving Private Ryan” fra 1998, og det er ene og alene hans præstation, der redder filmen fra den totale fiasko.
Burns fungerer aldeles udmærket i rollen som den plagede Gray, der ene og alene må tage kampen op mod det korrupte samfund, hvor selv politiet tager i mod bestikkelse fra Hadden skolens ledelse.
Samtidig er karakteren Abel Gray plaget af en grum fortid, der omhandler hans storebrors alt for tidlige død, og det formår Burns at portrættere på yderst overbevisende vis.
Rollen som Betsy Chase spilles af den amerikanske skuespillerinde Jennifer Ehle, og hun fungerer godt i rollen som den unge lærerinde, der drages ind i mystikken om August Pierces død. Hun kommer dog aldrig op på siden af Burns, der konstant sjæler scene på scene.

Instruktøren Nick Willing, der står bag den fine ”Photographing Fairies” fra 1997, har med The River King, lavet en middelmådig thriller, der aldrig rigtig bliver spændende. Det overnaturlige element i filmen virker påklistret og ligegyldigt, og det bliver aldrig særligt spændende. Historien snegler sig af sted, og desværre kan Burns præstation ikke redde filmen fra at være en middelmådig oplevelse.

Ekstramaterialet på DVD’en består blandt andet af fire såkaldte B-Rolls, optaget under indspilningen af The River King. De fire forskellige optagelser, giver et lille indblik i hvordan forskellige scener i filmen blev optaget. Desværre er der ikke lagt noget kommentatorspor indover optagelserne, og man kommer ofte lidt i tvivl om hvad det egentlig er man ser på.

Ydermere finder man ni korte interviews med de fleste af skuespillerne, instruktøren, producenten samt forfatteren Alice Hoffman, hvis bog har dannet grundlag for filmen. Interviewene er ekstremt korte, så man får desværre aldrig en fornemmelse af, hvordan de involverede personer hver især har arbejdet med filmens tilblivelse. Samtidig er interviewene ekstremt dårlig redigerede, og man ender med at blive irriteret over den elendige klipning.

Traileren til The River King, samt et trailershow over kommende nyheder fra Nordisk Film, er ligeledes at finde på skiven.
Alt i alt er ekstramaterialet en lige så lala-agtig oplevelse som filmen selv, så det kan kun blive til to stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The River King
Original Titel: The River King
Premieredato: 21. marts 2006
Instruktør: Nick Willing
Skuespillere: Jamie King, Nikki Barnett, Robert Bockstael, Edward Burns, David Christoffel
Spilletid: 106 min.
Selskab: Myriad Pictures Inc 2005, Nordisk Film 2006
Genre: Thriller
Link: http://www.myriadpictures.com/film.php?film=48

banner
Overskrift Højre Block
Sagen Collini
Luna og den magi...
Spioner på Missi...
Unhinged
Familiefesten
Peninsula
Mælkekrigen
Dolittle
Wild Rose
Den Gode HustruKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...