Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019
Natalias Synlige...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hunter Killer
Hunter Killer billede

Rocketman
Mary Poppins Ven...
Creed Ii
Kvinde På Krigss...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Saint i farver 2

22. oktober 2006 af Morten Eriksen

4 stjerner Skriv en kommentar

The Saint i farver 2  billede

Så er der yderligere 10 timer af 60’er serien med Roger Moore som ”Helgenen”!

79-årige Roger Moore har haft en produktiv karriere. Han genkendes måske mest for hans James Bond periode og 70’er serien ”De Uheldige Helte” med Tony Curtis. Dette på trods af, at der blev lavet over 100 afsnit af ”Helgenen” og kun 24 af ”De Uheldige Helte”! Måske det skyldes, at de førstnævnte serier konverteres lettere til i dag, hvorimod ”Helgenen” der er fra 60’erne er noget mere tidstypisk og derfor virker dateret! Serien ses bedst som nostalgisk tv-historie fra dengang hvor charme og én i nøden kunne få helten ud af de mest komplicerede situationer.

Simon Templar - en berejst eventyrer der ikke er bleg for at springe til hjælp såfremt nogen er i vanskeligheder. Han klarer sagen på en rolig, selvsikker og behersket facon. Der er stil over Simon Templar.

Størstedelen af afsnittene blev indspillet i sort/hvid, men i midten af 60’erne skiftede man til farver. De første 30 ud af i alt 47 afsnit blev udgivet tidligere på året. Den nye boks indeholder 13 afsnit. Hvert afsnit varer ca. 45 min. På bagsiden af boksen står ”I alt 118 afsnit heraf 47 i farver. Denne eksklusive samlerudgave af THE SAINT DEL 2 indeholder 13 af disse afsnit med en samlet spilletid på over 10 timer – de resterende 30 afsnit er udgivet i THE SAINT I FARVER DEL 1.”

Nu har tal aldrig været min stærke side, men 13 plus 30 er nu engang 43, hvilket leder mig hen på spørgsmålet ”Hvor er de sidste 4 afsnit?

De 4 afsnit det drejer sig om er ”The Fictionmakers del 1+2” (afsnit 109+110) samt ”Vendetta for The Saint del 1+2” (afsnit 113+114). Jeg erindrer at have set et cover på en billigdvd med navnet ”The Fictionmakers”, så jeg måtte høre Pan Vision nærmere om årsagen hertil. Pan Vision kunne meddele, at de sidste 4 afsnit ikke er glemt, men blot er forbigået i denne omgang! De vil blive udgivet senere i ”THE SAINT I FARVER DEL 3”, ikke som 4 afsnit men som to spillefilm ”Vendetta” og ”The Fiction Makers”, da disse 2 x 2 afsnit er klippet sammen til to længere tv-film!

I et interessant afsnit ”Double Take” kidnappes Templar af en gammel kending, den rige forretningsmand Mr. Patroclos. Han insisterer på at Templar skal hjælpe ham med at finde en mystisk dobbeltgænger som er ved at overtage hans liv og ikke mindst hans forretning. Da Templar ikke tager imod bestillingsarbejde og især ikke for velbemidlede, afviser han først tilbudet. Han kommer dog hurtigt på andre tanker, da han på vej væk fra Patroclos bliver antastet og må flygte fra to håndlangere. Templar opsøger dobbeltgængeren, som han tester for at afsløre ham, men det viser sig at værre sværre end først ventet. Da Templar skal finde en kodebog som dobbeltgængeren anklages for at have stjålet, bliver han i tvivl om hvem der er den rigtige Patroclos!

I afsnittet ”Master Plan” støder vi på et kendt ansigt. Burt Kvouk som spillede Cato i Pink Panther filmene. Her spiller han Mr. Ching - en gangster fra Kina - der eksporterer narko gemt i kinesiske statuetter. Templar skal hjælpe en kvinde med at finde hendes bror som er forsvundet. Det viser sig dog, at han er i live, men er presset ud i narkohandel. Da han vil stoppe, bliver han forsøgt gasset. Det mislykkes, men under hans ophold på hospitalet tilses han af en falsk læge. Simon Templar skal optrevle sagen og nå at finde ham inden det er for sent. Burt Kvouk er også med i to andre afsnit af Helgenen ”The Gadget Lovers” og ”The Sign of the Claw”.

Serien boostede Roger Moores karriere og han blev allerede i 1967 tilbudt rollen som James Bond! Han måtte afslå tlbudet, p.g.a. arbejdet med serien. I stedet blev det George Lazenby der indspillede bondfilmen ”On Her Majesty's Secret Service”.

Afsnit i boksen:

101. Legacy for the Saint
102. The Desperate Diplomat
103. The Organisation Man
104. The Double Take
105. The Time to Die
106. The Master Plan
108. The Scales of Justice
111. The People Importers
112. Where the Money Is
115. The Ex-King of Diamonds
116. The Man Who Gambled with Life
117. Portrait of Brenda
118. The World Beater

Ovennævnte afsnit er listet i kronologisk rækkefølge. Ligesom i den foregående boks, så er de ikke lagt i denne rækkefølge på skiverne! Det har dog ikke den store betydning, da afsnittene ikke hænger sammen.

Der blev i øvrigt lavet en biograffilm over serien i 1997 med Val Kilmer og Eliabeth Shue!

DVD specifikationer:

Billedsiden er ligesom med den første boks utrolig flot! Farverne er flotte og billedet er detaljeret og uden ridser og pletter. Detaljegraden varierer dog en anelse fra afsnit til afsnit, men billedet er generelt flot og kan sagtens tåle at blive projekteret på lærred. Begge foldebokse er stilfuldt præsenteret med faverige og flot opsatte stillbilleder fra produktionen. Alt sammen i tidstypiske farver, og siderne er lakeret så de får en lækker overflade. Igen prydes forsiden af en fotomontage med Moore i midten og Big Ben i baggrunden! Den knap så pæne strejkode er gjort mindre og er placeret i bunden af boksen, i stedet for at være til gene sammen med oplysningerne på bagsiden. Serien præsenteres i dens originale format 1,33:1. Lyden er i DD 1.0 dual channel mono og talen går fint igennem. Der er undertekster på dansk, svensk, norsk og finsk.

Der er intet ekstramateriale.

Endnu en værdig dvd-udgivelse. Eneste minus er, at man skal have tre bokse (8 diske + 4 diske + muligvis 2 diske i del 3) i stedet for have det hele samlet i én boks som man har valg at gøre i England, hvor alle farveafsnit er samlet i én 14 disk boks.

De første 39 sort/hvide afsnit (sæson 1 + 2) er udgivet i England på region 2 dvd (ude danske tekster).

Filmen er venligst stillet til rådighed af
PAN Vision

Titel: The Saint i farver 2
Original Titel: The Saint
Premieredato: 3. oktober 2006
Instruktør: Diverse
Skuespillere: Roger Moore
Spilletid: 637 min.
Selskab: Granada International, Atlantic Film AB/Pan Vision 2006
Genre: Krimi
Templar er med på en lytter...
Templar er med på en lytter...
På jagt efter smuglergods. De danske varer er ikke indblandet!!
På jagt efter smuglergods. De danske varer er ikke indblandet!!
Mr. Ching tjekker indholdet. Det var Sørens, Templar tog os ved næsen!
Mr. Ching tjekker indholdet. Det var Sørens, Templar tog os ved næsen!


banner
Overskrift Højre Block
Kvinde på krigss...
Amundsen
Aladdin
Bumblebee (4K Ul...
Det Vilde Pæretræ
En Spions Bekend...
Five Feet Apart
Villy og Monster...
The White Crow
John Wick 3:Para...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...