Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Dronninggambit
Dronninggambit billede

Far Til Fire & V...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Savages

21. oktober 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Savages billede

Den forhadte gamle far, bliver pludselig meget plejekrævende, og nødtvungent må de to søskende tage affære, og få ham anbragt på et hjem, men det river op i gamle sår.

Wendy Savage (Laura Linney) spiller den lidt snerpede men også forvirrede storby kvinde, der har sit eget indre kapløb med broren om at slå igennem som manuskriptforfatter på teaterscenen. Hendes patetiske primært seksuelle forhold til den hoppende og springende, og ikke mindst gifte Larry (Peter Friedman), er en indikation om stilstanden i hendes liv.
Hendes bror Jon Savage, er den lettere forsmåede professor i teaterdramatik, men har også dette inderlige ønske at blive udgivet. Hans forhold til en polsk kvinde, der må rejse tilbage, fordi hans følelsesmæssigt ikke kan håndtere at skulle være en familie, og i den forbindelse har en uvane med at bryde sammen hver morgen når hun laver spejlæg til dem begge.
Det hele bunder i et bizart forhold til begge forældre, skilt for længe siden. Moren er lagt helt i glemmebogen, medens faren Lenny Savage (Philip Bosco) stadig forhadt melder sin eksistens, da Wendy og Jon får en kedelig meddelelse om en snigende demens, og da hans kæreste gennem 20 år, falder død om, er Lenny nu berettiget til en overflytning, fra Arizona til Buffalo, tværs over det nordamerikanske kontinent.
Denne indre konflikt de to søskende har med faderen, der bestemt ikke har forandret sig til det bedre, bliver også deres vendepunkt.

En independent film, om det svære valg, at skulle råde over et andet menneskes sidste dage/måneder/år, især ens egen far. Tamara Jenkins (The Slums Of Beverly Hills”) får med stor håndsrækning af veloplagte skuespillere, særlig faren Lenny spillet af Philip Bosco, og især Laura Linney og Philip Seymour Hoffman (der altid får roller tildelt diverse skavanker, neuroser m.m.).
”The Savages” formår at skabe mange morsomme øjeblikke uden at miste grebet om sit fokus. Bittersød på mange måder, en vidunderlig film der varmt kan anbefales. Laura Linney blev oscar© nomineret for sin rolle.

Ekstra materiale til dvd udgivelsen omkring familien Savage, og to forlængede scener. Lidt mere baggrundsstof vedrørende demens kunne være ønsket.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: The Savages
Original Titel: The Savages
Premieredato: 14. oktober 2008
Instruktør: Tamara Jenkins
Skuespillere: Laura Linney, Philip Seymour Hoffman, Cara Seymour, Philip Bosco, Peter Friedman, David Zayas, Gbenga Akinnagbe
Spilletid: 110 min.
Selskab: Fox Searchlight Pictures/2007
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
Emma
Cherry
A son
Coming 2 America
Raya Og Den Sids...
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The DigKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...