Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Tiger Brigades

17. januar 2007 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

The Tiger Brigades billede

Året er 1912 og stedet er Frankrig. En ny politienhed, Les Brigades Du Tigre, ser dagens lys. Nu skal den organiserede kriminalitet have kamp til stregen

Filmen her er bygget på den franske TV-serie om enheden, Les Brigades Du tigre, der kørte fra midten af halvfjerdserne og op til engang i starten af firserne.

Vi befinder os i Frankrig i 1912, hvor kriminaliteten har overtaget i forhold til det korrupte politi. Som et vigtigt led i bekæmpelsen af den organiserede gangsterkriminalitet oprettes der nogle mobile politienheder, der skal tage hånd om de store problemer. En af disse enheder, der får navnet Les Brigades Du Tigre, er kommissær Valentin (Clovis Cornillac), der i samarbejde med sin lille gruppe får til opgave at fange fribytteren Jules Bonnot og hans slæng.

Setup’et er i det hele taget ret spændende, og vi dykker direkte ned i en dramatisk periode i europæisk historie. For analogt med der er almindelig profitbaseret kriminalitet, er der store politiske interesser på spil. Jules Bonnot står således i ledtog med en række russiske anarkister, der har store planer om at ændre de gældende magtstrukturer. Valentins specielenhed får således brug for al deres snilde og kraft i kampen for retfærdighed.

Filmen kan siges at være i slægt med historierne om den amerikanske gangsterbekæmper Elliot Ness og hans gruppe, hvis virke bl.a. blev skildret i De Palmas ganske gode De uovervindelige. Og som i denne film gøres der en stor dyd ud af at fortælle om gruppens forskellige karakterer og deres ildsjælekamp mod ulovligheder.

Filmen udvikler sig til således til en spændende gang action med gode karaktertegninger. Derudover ligger musiksporet, kostumerne og æstetikken en god bund for den historisk troværdige fortælling. For snart står vi plantet midt i de storpolitiske begivenheder, der leder op til første verdenskrig og den sovjetiske revolution. Således har filmen både spændingsmæssige og politiske hensigter, der giver den et ekstra tak op af kurven.

Filmen er instrueret af Jérôme Cornuau og har en ret interessant cast. Som den inciterende og halvfarlige russiske prinsesse ses f.eks. tyskfødte Diane Kruger, der tidligere har vist sin skønhed og sit talent i Hollywoodproduktioner som Jon Turteltaubs ”National Treasure” (2004) og Wolfgang Petersons ”Troy” (2004). I det hele taget er skuespillet fint med Clovis Cornillac i hovedrollen som en overbevisende leder af enheden, og hjælpere spillet af Edouard Baer, Oliver Gourmet og italienske Stefano Accorsi. Som usædvanlig ond skurk ses Thierry Frémont, som nogle vil genkende fra De Palmas ”Femme Fatale” (2002).

Således skabes der også igennem skuespillet en troværdig og interessant ramme, der gør filmen seværdig.

Der er en del ekstramateriale på DVDudgivelsen her. Jeg fandt dog ikke klippene ”Fra optagelserne” og ”De slettede scener” synderligt givende. Derudover er Traileren vedlagt sammen med nogle stilbilleder fra produktionen, der heller ikke er værd at dvæle meget ved.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Sandrew Metronome.

Titel: The Tiger Brigades
Original Titel: Les Brigades Du Tigre
Premieredato: 16. januar 2007
Instruktør: Jérôme Cornuau
Skuespillere: Clovis Cornillac, Diane Kruger, Edouard Baer, Olivier Gourmet, Stefano Accorsi, Jacques Gamblin, Thierry Frémont, Léa Drucker, Aleksandr Medvedev, Gérard Jugnot
Spilletid: 125 min.
Selskab: Les Films Manuel Munz, 2006
Genre: Krimi
Link: http://www.us.imdb.com/title/tt0462667/banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...