Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Tuxedo

31. januar 2003 af Morten Eriksen

2 stjerner Skriv en kommentar

The Tuxedo billede

Jackie Chan er ved at blive til grin i Hollywood, men ikke på den sjove måde!

Jimmy Tong (Jackie Chan) er taxichauffør i New York. Et job han mestrer. Det kniber dog med kærligheden, og vi ser ham forsøge at invitere hans udkårne i byen. En dag hvor han kører for en kommanderende dame (Debi Mazar), der ikke kan komme hurtigt nok frem, får han et tilbud der får ham til at skifte job. Han bliver hyret til at være taxichauffør for den velklædte playboy Clarck Devlin (Jason Isaacs). Tong er meget fascineret af manden der er en rigtig gentleman, og derfor er det ikke dårligt at han faktisk godt kan lide hans nye chauffør. Tong lægger dog mærke til at der er noget mystisk ved Devlin, og før han kan nå at se sig om er de endt i et planlagt attentat og Clark Devlin er såret og må på hospitalet under anden identitet. Tong begynder derefter så småt at finde ud af hvem hans nye chef er. Han viser sig at være hemmelig agent! Han finder ved et tilfælde ud af, at én af de ting der hjalp Devlin til at være en gentleman var hans smoking, der er et højteknologisk vidunder. Tong overtager Devlins identitet uden at vide hvem han egentlig er. Han bliver ringet op af CSA-agenten Del Blaine (Jennifer Love Hewitt) der skal give ham hans opgaver. De to er sat på en omfattende sag der omhandler planlagt verdensomspændende forurening af drikkevandet, og derfor hjælper det dem ikke, at den nye Clarck Devlin ikke rigtigt kan styre sit nye jakkesæt...

Han er nu forvandlet til en figur a la Inspector Gadget. Han kan både løbe hurtigere, udføre kampkunst og danse som James Brown.

Jackie Chan har en lang karriere bag sig i Hong Kong, hvor han har spillet med i rigtig mange fantastiske actionfilm hvor han udfører de mest hæsblæsende og fantasifulde stunts samtidig med at slå alle modstanderne ud. Han er hyper mobil, han udfører alle stunts selv og han er kendt for at have haft brækket samtlige knogler i sin krop, men hvorvidt det passer ved jeg ikke, men det ser voldsomt ud. Mange af de film er blevet eftersynkroniseret, det vil sige, at der er blevet lagt engelsk tale på samt et nyt lydspor. På den måde har amerikanerne og resten af den vestlige verden også fået set Jackie Chans film. I slutningen af 90’erne tog Jacke Chan til Hollywood og var med i den første amerikansk producerede film med ham i en hovedrolle. Det var Rush Hour hvor han spillede sammen med Chris Tucker. Siden da har han været med i flere amerikanske film sideløbende med stadig at spille med i Hong Kong produktioner.

Instruktøren bag ”The Tuxedo” hedder Kevin Donovan og dette er hans debut som spillefilmsinstruktør. Han har en baggrund i reklamebranchen og filmen bliver også rent teknisk præsenteret flot, men indholdsmæssigt halter filmen alvorligt. Plottet er gennemskueligt, det hele er set før og der er absolut ingen overraskelser. Der er bestemt ikke lagt vægt på skuespillet der virker anstrengende og det gør filmen kedelig.

Samtlige af de Jackie Chan film der er produceret i Hollywood er stort set brygget over samme opskrift. Asiat møder amerikaner, og det kommer der en masse sjov ud af! Ja, og det ”sjov” varer præcis 5 minutter, så vil man gerne videre i filmen, men det kommer man desværre ikke. Dertil så synes amerikanerne, at Jackie Chan er lig med ”sjov kineser”, hvorimod kineserne tog ham alvorligt som skuespiller. Dernæst kom hans sjove indfald som et plus til en fremragende actionbasker med superflotte koreograferede kampsekvenser der tager pusten fra én. Kampscenerne i ”The Tuxedo” er - i forhold til de standarder der har gjort Jackie Chan berømt - meget ringe.

Der er ingen tvivl om, at hollywoodproduktionerne sælger og dermed giver Chan en løn der ikke ligner den han får i Hong Kong, men det er synd at kvaliteten bliver så ringe.

Der er endnu ikke kommet én anstændig film ud af det samarbejde!

Jeg kan i stedet varmt anbefale film som “Supercop”, “Rumble In The Bronx”, “Mr. Nice Guy” og “Jackie Chans First Strike”. Alle kan fås på DVD.

Titel: The Tuxedo
Original Titel: The Tuxedo
Premieredato: 6. december 2002
Instruktør: Kevin Donovan
Skuespillere: Jackie Chan, Jennifer Lowe Hewitt, Jason Isaacs, Debi Mazar, Ritchie Coster, Peter Stormare, Mia Cottet, Romany Malco
Spilletid: 98 min.
Selskab: DreamWorks Pictures, United International Pictures 2002
Genre: Action
Link: http://www.dreamworks.com/thetuxedo
Clark Devlin og Jimmy Tong.
Clark Devlin og Jimmy Tong.
Tong og Blaine har her fundet skurkenes skjulested.
Tong og Blaine har her fundet skurkenes skjulested.
Jennifer Love Hewitt som Del Blaine.
Jennifer Love Hewitt som Del Blaine.


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...