Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Victim

3. oktober 2013 af Ronnie Bisgaard Mortensen

2 stjerner Skriv en kommentar

The Victim billede

Wannabe grindhouse b-film er et hurtigt overstået kapitel.

”If you don’t like fucking and you don’t like fighting, you might want to get up and leave”. Således har Michael Biehn udtalt til gallepremieren på The Victim. Så er stilen ligesom lagt, og du ved hvad du går ind til. Michael Biehn har både skrevet, instrueret, produceret og spiller hovedrollen i The Victim. Ifølge Biehn blev han inspireret til at lave filmen efter at have medvirket i Robert Rodriguez’ Planet Terror. The Victim er derfor hans eget bud på en grindhouse film, men det lykkedes aldrig rigtigt.

Efter at have overværet mordet på sin bedste veninde begået af to politibetjente, må stripperen Annie flygte ind i de californiske skove. Forfulgt af de to betjente støder Annie på en øde hytte ude i skoven, hvor enspænderen Kyle lever. Kyle viser sig dog hurtigt, at han måske ikke er så stille og rolig, som han fremstår, da han vælger at hjælpe Annie, spørgsmålet er bare hvem man overhovedet kan stole på.

Grindhouse genren stammer fra USA, hvor det dækker over teatre og biografer, som viser mere eksplicitte film end de normale biografer. Eksplicitte på den måde at de er langt mere sexfikserede og voldelige end man normalt ser. I løbet af 00’erne har Robert Rodriguez været flittig indenfor genren med Planet Terror, Grindhouse og Machete og Michael Biehn, som har medvirket i Planet Terror, har lavet sin egen version. Desværre virker filmen ret ligegyldig. Der er sådan set masser af sex i filmen, mens filmen halter når det kommer til den eksplicitte vold.

Michael Biehn har både skrevet og instrueret. Instruktionen er fin nok, da skuespillet sådan set er okay, mens manuskriptet til gengæld er rigtig dårligt. For det første er samtlige karakterer så stereotype, at det halve kunne være nok. Vi har den korrupte betjent, den korrupte betjents makker som egentlig ikke har lyst til at være korrupt, enspænderen, og de to strippere som begge har efterladt hjernen derhjemme. Samtidig med at vi har de stereotype karakterer så er manuskriptet altså så dårligt, at man sidder og irriterer sig over hvor irrationelt samtlige personer opfører sig. Hvis man prøver at flygte gennem en mørk skov hjælper det da på ingen måde at græde højlydt. Desuden er det en kæmpe kliché at stripperen og enspænderen får et forhold, hvilket egentlig ikke på nogen måde passer ind i filmen (men nu er det også Michael Biehns kone Jennifer Blanc, der spiller stripperen, så det virker som en god grund for, at de kan indspille en eksplicit sexscene).

Alt i alt er The Victim egentlig en ret ligegyldig film som hurtigt er overstået. Det er en film som ikke sætter nogen tanker igen og man er hurtigt videre. The Victim går hurtigt i glemmebogen og det er nok også fint nok.

Ekstramateriale: trailers og slideshow

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Another World Entertainment.

Titel: The Victim
Original Titel: The Victim
Premieredato: 15. august 2013
Instruktør: Michael Biehn
Skuespillere: Michael Biehn, Jennifer Blanc, Ryan Honey, Danielle Harris, Denny Kirkwood
Spilletid: 83 min.
Selskab: BLT, Blancbiehn Productions, Another World Entertainment, 2011
Genre: Thriller
Link: http://grindhousethevictim.com


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...