Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Water Diviner

14. november 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Water Diviner billede

Russell Crowe både instruerer og har hovedrollen i det (over)sentimentale krigsmelodrama ’The Water Diviner’. Originaliteten mangler, men Crowe formår stadig at fortælle en stærk historie om krigens brutale eftervirkninger.

Fire år efter det brutale og ødelæggende Slag ved Gallipoli i Tyrkiet under 1. verdenskrig drager den australske farmer Conner (Russell Crowe) ud for at finde sin tre sønner, der aldrig vendte hjem fra slaget. Han må både allierer sig med tidligere snigmorder Major Hassan (Yilmaz Erdogan) og den tyrkiske enke og hotel-ejer, Ayshe (Olga Kurylenko).

’The Water Diviner’ er Russell Crowes spillefilmsdebut som instruktør, og han holder ikke igen med virkemidlerne. Filmen er overlæsset med sentimentale flashbacks, næsten kvalmende slowmotion og prikkende melodramatisk musik. Men er man i stand til at se ud over Crowes oversentimentale fortællegreb, så gemmer dette post-krigsdrama faktisk på en fin, rørende historie om krigens ofre.

Dette er ikke kun de faldne på slagmarken, som blev begravet i massegrave, men også de efterladte – og dem som overlevede og må leve med krigens traumer og synder. Crowe gør som altid en fin figur, som den uopslidelige Conner, der aldrig nægter at give op, mens den smukke Olga Kurylenko balancerer på grænsen til det overspillede som den desillusionerede enke, Ayshe.

Filmen formår også at trække paralleller til nutiden, hvor Vestens imperialisme og selvforståede heltemod bliver spillet op mod en mellemøstlig kultur, man nægter at forstår. Men som i ’The Water Diviner’ forenes i kampen for fred – om ikke andet i sindet.

Crowe sparrer os heller ikke for krigens brutaliteter, men på dette punkt har ’The Water Diviner’ svært ved at hamle op med klassikere som ’Saving Private Ryan’ eller ’Full Metal Jacket’ – for ja, krig er brutalt og ubarmhjertigt, det har krigsfilm fortalt os utallige gange.

Det er i personhistorierne, at Crowes debut udemærker sig og kan man se igennem filmens overforbrug af virkemidler, så er ’The Water Diviner’ alt i alt en ganske hæderlig debut for Hollywood-skuespilleren.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: The Water Diviner
Original Titel: The Water Diviner
Premieredato: 25. september 2015
Instruktør: Russell Crowe
Skuespillere: Russell Crowe, Olga Kurylenko, Steve Bastoni, Jai Courtney, Yilmaz Erdogan, Cem Yilmaz, Dylan Georgiades
Spilletid: 111 min.
Selskab: Hopscotch, Universal, 2015
Genre: Drama , Krig

banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...