Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The White Crow

16. maj 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

The White Crow billede

“The White Crow” er en elegant fortalt film om en af de største balletdansere i historien.

Sidste år udkom dokumentaren ” Nureyev”, der gav et fascinerende og interessant indblik på den sovjetiskfødt balletdanser, Rudolf Nureyev. Det skabte både et portræt af en talentfuld og passioneret mand, men også en mand med et stort ego. Skuespilleren Ralph Finnes har fundet denne historie interessant, og han sidder nu i instruktørstolen om et portræt af Nureyevs unge dage.

En stjerne bliver født
Vi befinder os i Paris 1961. Den 22 årige Rudolf Nureyev ( Oleg Ivenko) er medlem af det verdenskendte Kirov Balletkompagni og for første gang, har han begivet sig udenfor Sovjetunionen. Pariserlivet begejstrer den unge danser, som både finder interesser i by-og nattelivet, men bliver overvåget af KBG-officerer. Dette fører til den afgørende skæbne for Nureyevs liv.

Ralph Finnes fine arbejde
Ralph Finnes fortjener stor ros for dette projekt. Ikke blot er han instruktør, og skal arbejde med internationale skuespillere, men har påtager sig også rollen som balletlæreren, Alexander Pushkin. En rolle, som kræver perfekt russisk. Og han spiller rollen til perfektion. Den unge Oleg Ivenko har muligvis ikke meget erfaring inde for skuespilfaget, men til gengæld er hans dans betagende. Han formår at vise Nureyevs kæmpe passion og personlighed. Og man forstår hvordan han vitterlig var kendt som lidt af en krukke med diva adfærd.

Elegant fortælling
Filmen udspiller sig over forskellige tidsperioder, da vi også ser flashbacks fra hans hårde barndom i Sovjetunionen og hans kamp for at blive respekteret som balletdanser. Man sidder dog ikke, og føler sig forvirret over de forskellige perioder og Finnes glider fint igennem disse, uden at publikum skal sidde og føle sig fortabte. Den mindeværdige scene er dog ikke blot de flotte balletsekvenser, men også scenen, som var afgørende for Nureyevs karriere og liv. At skulle bestemme over sine familie og passion er aldrig sjovt.

”The White Crow” er elegant, fornem og yderst flot. Ralph Finnes formår at skildre Nureyevs passion igennem hans dans, men også hans krukkede personlighed igennem bylivet i Paris. Oleg Ivenko leverer en rigtig fornem præstation af verdens største balletdanser, men Ralph Finnes arbejde er det mest bemærkelsesværdige.

Titel: The White Crow
Original Titel: The White Crow
Premieredato: 16. maj 2019
Instruktør: Ralph Finnes
Skuespillere: Oleg Ivenko, Ralph Fiennes, Louis Hoffman, Adèle Exarchopoulos
Spilletid: 127 min.
Selskab: BBC Films, UIP, 2018
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...