Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Woods

14. november 2006 af Lene Rasmussen

2 stjerner Skriv en kommentar

The Woods billede

Pigerne på kostskolen Falburn forsvinder under mystiske omstændigheder. Der viser sig at være noget helt galt med lærerinderne og skoven omkring skolen. Det er dog svært at se uhyggen for bare træer.

Heather Fasulo (Agnes Bruckner) er en rebelsk teenager med brandstiftelse på sit CV. Der er kold luft mellem hende og moderen, og selvom far (Bruce Campbell) er mere venlig indstillet over for datteren, er det blevet besluttet at sende den ustyrlige Heather på pigekostskole. Året er 1965, da familien ankommer til pigeskolen The Falburn Academy, hvor de modtages af den stilfærdige forstanderinde Ms. Traverse (Patricia Clarkson), der straks tager en speciel interesse i Heather.

Det går snart op for Heather, at noget er ruskende galt på Falburn, der er så store ugler i mosen (eller skoven som det vil vise sig), at selv dansk ornitolog-forening ville blive bange for dem! Skolen befinder sig dybt inde i en foruroligende, dunkel skov og sammen med lærerindernes besynderlige opførsel og de andre elevers fjendtlige indstilling overfor den nye pige er Heather isoleret fra omverdenen. Da mystiske ting begynder at ske for Heather, og elever begynder at forsvinde fra skolen i løbet af natten, er hun alene om at finde frem til skolens mørke hemmelighed, der både involverer lærerinderne, skoven, hekse og blodige hændelser i fortiden.

Plottet vil for inkarnerede gyserfans vække minder om Dario Argentos Susperia fra 1977, hvor pigen Suzy på samme måde er isoleret fra omverdenen på en balletskole i en lille by i Tyskland. Her bliver pigerne på skolen én efter én ofre for et mystisk selskab af hekse, udgjort af skolens lærere og personale, og Suzy er alene om at afdække sandheden.
Uden at afsløre for meget kan det afsløres, at The Woods ligeledes kredser om hekse-temaet. Men hvor Susperia virkelig formår at fremkalde en isnende uhygge, fiser The Woods ud som en heks på vej til Bloksbjerg. Netop klicheen om selskabet af kvindelige hekse, der påkalder sig naturens kræfter og udfører uhyggelige ritualer i skoven er ikke tilført noget nyt, og forsøget på at gøre skoven til en skræmmende faktor er helt hen i.. ja skoven. Dertil går der tomgang i brugen af effekter til at skabe uhyggen. Det bliver en (evindelig) tilbagevendende begivenhed, at Heather hører stemmer fra skoven, ser tåge krybe ind gennem vinduerne og oplever noget overnaturligt om natten på sovesalen, som ingen af de andre piger synes at have bemærket. Denne cyklus gentages et par gange for meget og bliver i længden ikke stemnings-skabende men snarer dræbende – og ikke på den gode måde.

Det skal dog siges, at filmens brug af symbolik til at understrege skoven og naturens konstante tilstedeværelse og invasion af skolen og pigernes liv er vellykket og gennemført. Man fornemmer, hvordan skoven ligesom kryber ind af alle vinduer og sprækker i skolens mure. Der er blade på gangene og i lærerindernes hår, der kravler grene op ad væggene i spisesalen og sovesalen, der er potteplanter overalt, og en af pigerne undrer sig over, at finde kviste i håret om morgenen.

Det endelige opgør, som så ofte finder sted i film af gysergenren, forbliver dog tamt og uforløsende. Selv ikke Bruce ”Don’t Call Me Ash!” Campell, der som den bekymrede far er vendt tilbage efter sin datter, formår at tilføre hverken drama eller humor til en finale, der hverken er særlig blodig eller overraskende.
Rent plot-mæssigt er historien ujævnt fortalt med glimt af fortidens rædselsvækkende begivenheder på pigeskolen, Heathers drømme-sekvenser, forældrenes pludselige tilbagekomst til skolen og for mange gentagelser i hændelsesforløbet. Filmen skuffer fælt på uhygge-siden men har dog stadig billedmæssige kvaliteter, en gennemført natursymbolik samt en fin skildring af pigernes magtkampe og Heathers trodsige ensomhed.

Alt i alt er der ikke meget at komme efter, hvis man er ude efter et godt gys eller en stramt fortalt historie. Den må instruktøren altså længere ud i skoven med!

Ekstramateriale, lyd og billede
Hverken billede eller lyd lader noget tilbage at bemærke. Der er kun en omgang trailere for kommende dvd-film på disken men intet egentligt ekstramateriale. Det ærgrer denne anmelder, da især et indslag om filmens gennemarbejdede scenografi kunne være interessant. Det ville også være oplagt med et interview med instruktøren og manuskriptforfatteren om ligheden med eller inspirationen fra Argentos Susperia.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: The Woods
Original Titel: The Woods
Premieredato: 14. november 2006
Instruktør: Lucky McKee
Skuespillere: Agnes Bruckner, Patricia Clarkson, Samantha Wise, Lauren Birkell, Emma Campbell, Marcia Bennett, Bruce Campbell
Spilletid: 91 min.
Selskab: Universal Pictures
Genre: Gyser
I dont like Mondays…
I dont like Mondays…
I skovens dybe, stille ro…
I skovens dybe, stille ro…
Gæt en heks!
Gæt en heks!


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...