Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Buster Oregon Mo...
Buster Oregon Mortensen billede

Jungle Cruise
Free Guy


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The young Victoria

4. juni 2009 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar

The young Victoria  billede

Charmerende og velspillet drama om kærlighed og politiske intriger i det britiske kongehus.

Året er 1837. Stedet er London, England. Den unge Victoria (Emily Blunt) er 17 år, og er udset til at være den næste arving til den britiske trone, da hendes onkel Kong William (Jim Broadbent) ikke har været i stand til at levere en arving (ihvertfald ikke en arving inden for ægteskab) til tronen.

Victorias mor, Hertuginden af Kent (Miranda Richardson) har været klar over denne situation i mange år, og har via sin rådgiver Sir John Conroy (Mark Strong) lagt en plan for, hvordan de to sammen kan få mest ud af Victorias situation. For alt i det Britiske kongehus er gennemsyret af planer og plots. Det gælder i den grad om at mele sin egen kage, så man kan få mest muligt magt, og dermed penge og rigdom.

På den anden side af den Britiske kanal, bliver der også lagt planer for, hvorledes den forventede kroning af Victoria, kan udnyttes på bedste vis. Her sidder den Belgiske konge, Konge Leopold (Thomas Kretschman). Han har i mange år set frem til denne situation, for han har planlagt at hans nevø, unge Victorias fætter, Prins Albert (Rupert Friend) skal vinde Victorias hjerte, og dermed indtage pladsen ved siden af Victoria, som hendes mand. Til at hjælpe med denne plan har Kong Leopold hyret Baron Stockmar (Jesper Christiansen) som rådgiver, til at fortælle Prins Albert, hvad han skal sige og tænke, for at vinde Victorias hjerte.

Som om dette ikke er nok, bliver Victoria og viklet ind i den politiske magtkamp i England. Den lykkes for den smarte og charmerende Premierminister Lord Melbourne (Paul Bettany) at blive Victorias nærmeste rådgiver, da hun ikke længere stoler på nogle i hendes nærmeste omgangskreds. Hendes mor er for længst kørt ud på sidesporet, og Prins Albert har på trods af intensiv kurtisering, endnu ikke haft held til at til overbevise Victoria om at, det skal være ham der skal være hendes mand.

Midt i den største politiske krise, som Victoria pga. hendes unge alder og uerfarne sind, uforvaret har skabt, dukker Prins Albert op igen, og denne gang bliver Victoria overbevist om, at det er Prins Albert der er den rigtige for hende. Og hermed starter en kærlighedshistorie, som kan få selv det hårdeste hjerte til at tø op.

Historier om den Britiske dronning i forskellige tidsperioder har været populære, og har i det fleste tilfælde været flotte dramaer, men forskellig historier som udgangspunkt. Krig, drama og intriger har været de foretrukne emner, med store skuespillerinder i hovedrollerne.

Her kommer en historie, der er en kombination af en kærlighedshistorie og politisk drama, i en tidsperiode, der rent historisk ikke er særlig spændende. Men det er historiens styrke sammen med de gode skuespilpræstationer der er i filmen. Fokus er på de politiske intriger og på det umulige kærlighedsforhold, der i den grad minder om et arrangeret ægteskab, som det foregik på den tid i Europa. Men i dette tilfælde endte det med stor og lykkelig kærlighed.

Dronning Victoria bliver spillet af den fantastiske engelske skuespillerinde Emily Blunt, der leverer en rigtigt flot præstation. i en svær rolle. Hun formår at spille rollen, så fokus er på hendes tvivl og følelser.

Andre gode præstationer kommer fra Paul Bettany, Miranda Richardson og Rupert Friend.

Alt i alt en positiv og charmerede film der får 4 store stjerner.

Titel: The young Victoria
Original Titel: The young Victoria
Premieredato: 4. juni 2009
Instruktør: Jean-Marc Vallee
Skuespillere: Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany, Miranda Richardson, Jim Broadbent, Mark Strong, Thomas Kretschmann, Jesper Christiansen
Spilletid: 106 min.
Selskab: GK films, Nordisk Film, 2009
Genre: Drama
Link: http://www.theyoungvictoria.co.uk/

banner
Overskrift Højre Block
Jungle Cruise
Gagarine
The French Dispatch
Halloween Kills
The Last Duel
Venom: Let There...
Fremmede i Karl ...
Marco Effekten
Shiva Baby
Und Morgen Die G...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...