Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Alle For Fire
Hvidstengruppen ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

This is England

17. august 2007 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

This is England billede

En fremragende lille filmperle.

Instruktøren Shane Meadows har selv skrevet manuskriptet til ”This is England”. Meadows har baseret historien på egne oplevelser i Thatcher-tidens England.
Året er 1983. Den 12årige Shaun (Thomas Turgoose) har mistet sin far i Falklandskrigen, hvilket har gjort ham til et nemt offer for bøllerne i skolegården. Shaun føler sig alene i verden. En dag møder han en gruppe skinheads, der tager ham under vingerne. For første gang føler Shaun sig ikke som en outsider.
Tonen i gruppen er varm og hjertelig (og ikke racistisk) og det bliver kun bedre for Shaun, da en ung punkertøs viser interesse for ham.
Men da den racistiske Combo (Stephen Graham) vender tilbage til gruppen efter tre et halvt års fængsel, bliver tonen mere barsk. Shaun bliver splittet mellem hans ven Woody (Joseph Gilgun) og den fremmedfjendske Combo, der vil have gruppen til at tilslutte sig den højreekstremistiske organisation, National Front.

”This is England” er først og fremmest et portræt af 80’ernes England på godt og ondt. Filmen er klinisk renset for al 80’er sødsuppe nostalgi, og viser i stedet et realistisk billede af et land og en generation i krise. Frustrationerne over den enorme arbejdsløshed og ikke mindst Falklandskringen, der kostede 258 briter livet, får frit løb gennem hele filmen.
Skuespillerne består af mindre kendte ansigter, hvilket kun øger realismen. Det er dog den purunge Thomas Turgoose, der i rollen som Shaun er filmens ubestridte midtpunkt. Jeg har aldrig oplevet en bedre præstation af en barneskuespiller end den Turgoose leverer i ”This is England”.
En anden aldeles nævneværdig præstation må siges at være Stephen Graham, der spiller Combo. Graham formår at tage en karakter, der nemt kunne have endt som endnu et racistisk dumt svin, og gør ham til en kompleks figur. Resultatet er ikke mindre end fabelagtigt.

”This is England” er en fremragende film på alle leder og kanter, og den fortjener al den succes den kan få. Alt synes at gå op i en højere enhed i filmen, lige fra skuespillet til musikken. En virkelig flot lille film.

Titel: This is England
Original Titel: This is England
Premieredato: 17. august 2007
Instruktør: Shane Meadows
Skuespillere: Thomas Turgoose, Stephen Graham, Jo Hartley, Joseph Gilgun, Vicky McClure, George Newton, Frank Harper, Jack O'Connell
Spilletid: 100 min.
Selskab: FilmFour 2006/ Camera Film 2007
Genre: Drama
Link: http://www.thisisenglandmovie.co.uk/#

banner
Overskrift Højre Block
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She Said
Krysantemum
Den Milde Smerte
Ferskenlunden i ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...